Alexandru Petrescu, fost ministru PSD, despre ”România blocată”: ”Plumbul Clotilde Armand si cărămida Nicușor Dan”

Alexandru Petrescu, fost ministru PSD, despre ”România blocată”: ”Plumbul Clotilde Armand si cărămida Nicușor Dan”
Alexandru Petrescu, fost ministru PSD Foto: Arhiva GÂNDUL
Publicat: 15/07/2021, 12:13

Fostul ministru PSD Alexandru Petrescu atrage atenția asupra unei Românii ”blocate”, punând accentul pe situația existentă în Sectorul 1 al Capitalei, acolo unde ”realitatea imediată ne lovește în față pe toți deopotrivă”.

Alexandru Petrescu scrie pe pagina sa de socializare că ne aflăm în lin sezon al proiectelor de țară, numai că între promisiun și realizări este ”o prăpastie imensă”, iar aceasta nu poate fi mascată de nicio campanie media, indiferent de finanțare.

Potrivit fostului ministru PSD, capitala României devine, încetul cu încetul, ”emblematică pentru eșecul coaliției de dreapta”, iar Sectorul 1 este condus de ”amazoana cu două viteze”, Clotilde Armand.

”Sectorul 1, București – proiectul România Blocată. Este sezonul proiectelor de țară – prinși în cădere liberă până și în propriile sondaje de opțiuni politice, decidenții coaliției de dreapta scot de prin sertare promisiunile pentru o societate mai bună. Între ce s-a vrut și ce avem este o prăpastie imensă pe care nicio campanie media, oricât de finanțată și centrată ar fi, nu o mai poate acoperi.

Realitatea imediată ne lovește în față pe toți deopotrivă, susținători sau opozanți. Bucureștiul este emblematic pentru eșecul coaliției de dreapta, unde dezastrul este împărțit în mod egal între USR și PNL. Administrația Bucureștiului, că e vorba de PMB, că e vorba de ilustra amazoană de la sectorul 1, se mișcă în două viteze: NIMIC ȘI GREȘIT”, concluzionează Alexandru Petrescu.

”Inabilitatea primarului Clotilde Armand atârna ca o piatră de moară de gâtul coaliției de dreapta”

Coaliția de dreapta are o problemă, consideră Alexandru Petrescu, iar problema este reprezentată de o inabilitate a edilului Clotilde Armand. Problema se transformă, astfel, într-o piatră de moară, iar Primarul General al Capitalei – Nicușor Dan – ”strălucește prin absență”.

Alexandru Petrescu notează că perspectivele sunt sumbre, în astfel de condiții, pentru coaliția de dreapta, iar ”plumbul Clotilde Armand și cărămida Nicușor Dan” vor scufunda guvernarea PNL-USR.

”Guvernarea sectorului 1 și inabilitatea primarului Clotilde Armand atârna ca o piatră de moară de gâtul coaliției de dreapta, dând palpitații partidelor de guvernare cu fiecare postare, cu fiecare replică, cu fiecare demers în care mai face câte o nefăcută, greu digerabilă de partenerii de coaliție și de neexplicat pentru restul bucureștenilor. Dan Nicușor strălucește prin absență, statut mult preferabil celui de arhanghel al scumpirilor de toate felurile.

Plumbul Clotilde Armand si cărămida Nicușor Dan, ținuți strâns la piept de actuala coaliție, vor scufunda sigur și permanent actuala guvernare PNL-USR și, cu ea, din păcate și standardul de viața al bucureștenilor”, încheie fostul ministru PSD postarea publicată în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult