Alexandru Rafila: „Omicron nu va ocoli România. Mobilitatea este prea mare ca să credem că vom fi evitați”

Alexandru Rafila: „Omicron nu va ocoli România. Mobilitatea este prea mare ca să credem că vom fi evitați”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila / FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul
Publicat: 01/12/2021, 17:47
Actualizat: 01/12/2021, 19:24

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, până în prezent, în Europa au fost înregistrate 70 de cazuri de infectare cu Omicron, noua tulpină a virusului SARS-CoV-2. Și în România se vor înregistra astfel de cazuri, a mai spus Rafila.

„11 state europene și 70 de cazuri. Nu peste mult timp, și în România se vor înregistra astfel de cazuri. Mobilitatea este prea mare ca să credem că țara noastră va fi evitată”, a declarat, miercuri, Alexandru Rafila, la un eveniment al Colegiului Medicilor din România, citat de Mediafax.

Tulpina Omicron a devenit o preocupare majoră la nivel mondial, după ce unele evaluări, printre care și cea a directorului companiei Moderna, indică o eficienţă mai redusă a vaccinurilor actuale. Între timp, tulpina Omicron a coronavirusului a ajuns Japonia, Spania sau Danemarca.

Companiile Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au început să lucreze la vaccinuri care vizează tulpina Omicron. Serurile intră în producţie dacă se dovedeşte că actualele vaccinuri nu sunt eficiente împotriva noii variante.

Directorul Agenţiei Europene pentru Medicamente a declarat la Bruxelles că trebuie să fim pregătiți pentru această posibilitate.