Alin Nica, reacție după prelungirea carantinei în Timişoara: Amenzile nu vor convinge cetăţenii

Alin Nica, reacție după prelungirea carantinei în Timişoara: Amenzile nu vor convinge cetăţenii
Publicat: 24/03/2021, 16:33
Actualizat: 24/03/2021, 16:40

„S-a decis astăzi cu 27 de voturi din 39 să continuăm o carantină dovedită a fi ineficientă”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Alin Nica arată că şi-a menţinut votul împotriva carantinei în cadrul şedinţei CSJU de miercuri „nu din rea voinţă”, ci pentru că nu a primit răspuns la întrebările adresate şi pentru că nu este de acord „cu modul superficial” în care au fost tratate problemele cetăţenilor.

S-a decis astăzi cu 27 de voturi din 39 să continuăm o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creştere. M-au surprins neplăcut mai multe aspecte, dar ce am găsit cu adevărat deranjant au fost vocile care mi-au cerut să nu îmi mai exprim public opinia deoarece sunt în dezacord. Eu, în CJSU, reprezint cetăţenii şi comunitatea. Spre deosebire de alţii, nu mă erijez într-un salvator care ştie binele universal al comunităţii şi care dă carantină cu orice preţ”, susţine Nica.

Amenzile nu vor convinge cetăţenii, ci îi vor întoarce mai rău împotriva măsurilor restrictive.

Acesta precizează că pentru a treia oară în ultimele săptămâni a cerut o discuţie bazată pe date, însă a primit doar argumente medicale, majoritatea emoţionale.

„Înţeleg presiunea pe sistemul medical, cunosc eforturile inumane depuse de personalul medical şi de forţele de ordine. Tocmai pentru ei, pentru protejarea lor, am cerut să gândim eficient. Am întrebat cum se gândesc colegii din CJSU să coopteze populaţia, să o facă parte din proces, respectându-i nevoile. Nu am primit niciun răspuns. Amenzile nu vor convinge cetăţenii, ci îi vor întoarce mai rău împotriva măsurilor restrictive. Avem nevoie să lucrăm împreună cu cetăţenii. Am respectat şi vă îndemn să respectaţi regulile specifice carantinei şi forţele de ordine care o pun în aplicare. Chiar dacă nu am adunat suficiente voturi pentru ridicarea carantinei sunt cu sufletul împăcat că am făcut tot posibilul ca vocea comunităţii să fie auzită”, adaugă preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Carantina a fost prelungită, miercuri, pentru încă 7 zile în Timişoara, după votul în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.