Alina Gorghiu, despre ”copiii răsfățați” de la USR PLUS: ”E un pic hilar să depui o moțiune de cenzură împotriva Guvernului din care faci parte”

Alina Gorghiu, despre ”copiii răsfățați” de la USR PLUS: ”E un pic hilar să depui o moțiune de cenzură împotriva Guvernului din care faci parte”
Alina Gorghiu și ”copiii răsfățați” de la USR PLUS
Publicat: 02/09/2021, 14:08
Actualizat: 02/09/2021, 14:09

Senatorul PNL Alina Gorghiu anticipează că tonul adoptat, acum, de colegii de coaliție de la USR PLUS urmează a se tempera, însă îi etichetează drept ”copii răsfățați”, considerând ”cel puțin hilar” demersul acestora de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului din care fac parte.

Într-o intervenție la Antena 3, Alina Gorghiu a declarat că are un sentiment de deja-vu după declarațiile celor de la USR PLUS, făcând comparație cu momentul în care a fost revocat Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

Senatorul PNL a mai spus și că ”un ministru nu este vedetă”, ci doar ”parte a unui angrenaj, a unui mecanism astfel încât Guvernul să livreze reformele și politicile publice pe care le-a promis”.

”Sunt mesaje pe care le-am auzit, identice, și după momentul după care a fost remaniat domnul ministru Voiculescu și după acea remaniere Ministerul Sănătății a avut o activitate mult mai eficientă cu noul ministru, activitate care a făcut notă bună în cadrul activității guvernamentale. În privința declarațiilor colegilor mei de coaliție, unele sună a copii răsfățați, dar sunt colegii noștri, îi respect, le respect pasiunea și de multe ori agresivitatea în declarații. Sunt absolut convinsă că tonul se va tempera pe măsură ce vor analiza situația și am să vă spun de ce. USR nu are semnături în acest moment să depună singur o moțiune de cenzură. De altfel, e un pic hilar să depui o moțiune de cenzură împotriva Guvernului din care faci parte. Această inepție de demers a fost marca PSD, să îți dai singur propriul guvern”, a transmis Alina Gorghiu.

”Dacă vă uitați la declarațiile USR PLUS de atunci o să vedeți cam cum ironizau acest fel de declarații venite din partea domnului Dragnea. Eu cred că este genul de declarații care fac rău politicii românești, nu cred că se vor asocia cu PSD sau AUR”

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, despre activitatea lui Stelian Ion: ”De 9 luni de zile, nu poate să gestioneze desființarea Secției Speciale”

Alina Gorghiu a abordat, în aceeași intervenție, și desființarea SIIJ, declarând că reprezentanții USR PLUS ar trebui să fie supărați pe fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, nu pe premierul Florin Cîțu.

Timp de 9 luni de zile, a mai spus Alina Gorghiu, Stelian Ion nu a putut ”gestiona” desființarea Secției Speciale, iar USR PLUS ar trebui, în ultimă instanță, să se supere ”pe propria neputință”.

”Atunci când un ministru, de 9 luni de zile, nu poate să gestioneze desființarea Secției Speciale… vă dau un exemplu… nu are capacitatea să să coalizeze coaliția astfel încât să genereze acele modificări pentru a desființa Secția, deși Guvernul a depășit această etapă și a trimis proiectul în Parlament, atunci, evident, e o supărare, dar nu pe PNL și pe premierul Cîțu ar trebui să fie supărați, ci pe propria neputință, incapacitatea de negociere a fostului ministru de la Justiție. Sunt convinsă că USR PLUS au resurse umane de foarte bună calitate. Pot să propună un ministru bun în continuare care să ajute Guvernul Cîțu să ducă la îndeplinire promisiunile din campanie”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase