Ludovic Orban, apel către PNL și USR PLUS: Cîţu să înţeleagă realitatea. Orice plecare a unei formațiuni politice din coaliția de guvernare poate aduce Guvernul la cheremul PSD

Ludovic Orban, apel către PNL și USR PLUS: Cîţu să înţeleagă realitatea. Orice plecare a unei formațiuni politice din coaliția de guvernare poate aduce Guvernul la cheremul  PSD
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declarații de presă, 02 septembrie 2021. Foto: Alexandru Pandrea - GÂNDUL.RO
Publicat: 02/09/2021, 11:45
Actualizat: 02/09/2021, 12:09

Ludovic Orban a atras atenţia că Florin Cîţu şi USR PLUS trebuie „să înțeleagă gravitatea momentului”, care ar putea duce la pierderea majorităţii parlamentare şi la preluarea Puterii de către PSD. Președintele PNL face un apel la premier, cât și la USR PLUS, „să nu arunce în aer unitatea coaliției din motive conjuncturale”.

Şeful PNL a lansat şi câteva atacuri la adresa lui Florin Cîţu.

În 6 decembrie, românii şi-au exprimat votul cu speranţa ca România să fie guvernată mai bine, să se realizeze marile reforme necesare, proiectele de infrastructură, să crească calitatea vieţii. După alegeri, în urma unor negocieri complicate, am reuşit formarea ueni coaliţii care scape România din ghearele PSD. Ne-am angajat la 4 ani de pace politică, de muncă în folosul oamenilor. ne-am angajat la o guvernare competentă, performantă care să ducă la creşterea calităţii vieţii.

După alegeri, în urma unor negocieri complicate am reușit formarea coaliției care să scape România din ghearele PSD, o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR, cu sprijinul minorităților naționale. (…)

Suntem astăzi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat: nici premeirul Citu, nici USR PLUS sau altă formațiune politică din coaliția de guvernare. sunt un garant al unității PNL, obiectivul meu este de a garanta funcționarea coaliției care a format majoritatea parlamentară și a investit formarea Guvernului. (…)

Orice plecare a unei formațiuni politice din coaliția de guvernare  poate duce la pierderea majorității parlamentare și aducerea guvernului la cheremul și bunul plac al PSD. De 31 de ani am luptat împotriva tuturor formațiunilor politice provenite din partidul comunist, indiferent cum s-au numit ele, care au ținut România pe loc de la șansă de dezvoltare din ultimii 30 de ani.

Fac un apel apăsat către premierul Citu și colegii mei din PNL să înțeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune  maturitate, echilibru, dialog, respec,t față de partenerii de guvernare, dar în primul rând, presupune responsabilitate față de cetățean.

Nu putem din motive conjuncturale să aruncăm în aer unitatea coaliției.

Fac apel și către colegii din USR PLUS, să înțeleagă că nu e o soluție să pună presiune asupra guvernului din care fac parte și să spună că s-ar putea alia cu PSD.

Nu pot să cred că vreuna dintre formațiunile poltiice din coaliție ar putea să se gândească că s-ar putea bizui pe PSD”, a spus Ludovic Orba, joi.