Alți șase români au fost implicați într-un nou accident produs în Bulgaria. Precizările MAE despre starea lor

Alți șase români au fost implicați într-un nou accident produs în Bulgaria. Precizările MAE despre starea lor
Sediul MAE / Sursa foto: Mediafax Foto - caracter ilustrativ
Publicat: 09/08/2022, 10:24
Actualizat: 09/08/2022, 10:26

Șase români s-au aflat în două mașini implicate, luni, într-un accident în Bulgaria, care s-au ciocnit de un alt autoturism, incident în urma căruia două persoane, de altă cetățenie, și-au pierdut viața, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Ambasada României în Republica Bulgaria, a fost notificat cu privire la un accident rutier produs luni, de 8 august, la orele 13.30, în Bulgaria, între localitățile Tsarichino și Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, în urma accidentului, două persoane de cetățenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetățenie, au decedat. În accident au mai fost implicați alți patru cetățeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări.

Incidentul vine la câteva zile după ce trei cetățeni români au murit   într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar, care venea din Turcia, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. Alți cinci români răniți în accident au fost transportați cu elicoptere SMURD la Spitalul Floreasca din București.

Șoferul turc al autocarului românesc, implicat în accidentul din Bulgaria, soldat cu patru morți în total, a fost reținut și este  inculpat pentru omor prin imprudență.

Date de contact pentru asistență consulară

Potrivit precizărilor de marți ale MAE, reprezentanții Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităților competente locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentații poliției și cu cei ai unității medicale din Bulgaria unde sunt spitalizați cei doi cetățeni români răniți. Din informațiile obținute de la reprezentanții spitalului, cele două victime, cetățeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenței medicale specifice.

De asemenea, MAE informează că autoritățile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea și notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult