Am făcut calculul! Cât costă să îți pui panouri fotovoltaice pentru o casă cu 5 camere

Am făcut calculul! Cât costă să îți pui panouri fotovoltaice pentru o casă cu 5 camere
Publicat: 04/12/2022, 13:37
Actualizat: 04/12/2022, 13:51

Să ai o casă independentă energetic, care să nu mai depindă de sistemul energetic și de rețeaua de apă poate un lucru excelent, mai ales dacă îți dorești să îți contruiești sau să îți achiziționezi o casă într-un loc mai retras, unde nu se poate face aceste lucru.

Un lucru extrem de util pentru a o casă ce poate fi indepentă energetic poate fi montarea panourilot fotovoltaice. Însă, pentru ca totul să meargă perfect, ar trebui să ții cont de câteva lucruri: este indicat ca locuința să fie orientată spre sud, pentru a avea parte de lumină solară din abundență. Totodată, trebuie să ții cont și de inclinația pe care o are acoperișul, între 15 și 45 de grade. De asemenea, ar trebuie ca locuința ta să nu fie într-o zonă cu umbră.

Cât costă să îți pui panouri fotovoltaice pentru o casă cu 5 camere?

Însă, dacă locuința ta se pretează la montarea unor panouri fotovoltaice, atunci instalarea acestora va ajuta la scăderea costurilor lunare, iar investiția va fi amortizată într-un timp de scurt.

Așadar, pentru o casă mare, investiția ar fi în jur de 11.00 de euro. Iar dacă vei alege și alte surse regenerabile de energie, precum ar fi o turbină eoliană de uz caznic, costurile facturilor tale ar putea scădea considerabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase