Am făcut calculul și.. surpriză! Cât curent electric consumă un modem TV de la Digi RCS-RDS și cu câți lei îți „umflă” factura lunar

Am făcut calculul și.. surpriză! Cât curent electric consumă un modem TV de la Digi RCS-RDS și cu câți lei îți umflă factura lunar
Publicat: 28/09/2022, 10:40
Actualizat: 28/09/2022, 11:29

În contextul ultimelor scumpiri la energia electrică, toți românii ar trebui să conștientizeze faptul că până și aparatele banale, care, aparent, nu consuma mult curent, pot „încărca” factura.

Chiar dacă se află conectat la priză, în stare de veghe, un modem TV de la Digi RCS-RDS consumă destul de mult: 5 w/oră, de cinci ori mai mult decât un smart TV închis și lăsat în priză!

Calculul este simplu:

5 w/oră x 24 de ore = 120 w/zi
120 w/zi x 30 de zile = 3.600 w/luna = 3.6 kw/luna
3.6 kw/luna x 0,76 lei = 2.73 lei/luna

Astfel, în fiecare lună, plătim aproximativ 3 lei în plus pentru un modem TV de la Digi. Sau, calculând pe 12 luni, rezultă 36 de lei anual!

Pentru unele familii nu este o sumă de neglijat, mai ales în condițiile economico-pecuniare actuale.

Cele cinci electrocasnice care nu vă „lasă” să vă încadrați în noul plafon cu preț compensat

Scumpirea curentului i-a determinat pe mulți români să conștientizeze consumul „piperat” al unor aparate electrocasnice, care pot duce la creșterea facturii doar pentru că sunt în priză, dar nu și în funcțiune.

Mai mult, având în vedere că prețul pe kWh este stabilit, prin noile prevederi legale, în funcție de categoria de consum, clienții care vor să se încadreze în plafoanele reglementate trebuie să ia măsuri pentru reducerea cantității de energie de pe factură.

O regulă de aur este ca, acolo unde se poate, aparatele să fie scoase din priză când nu sunt pornite, și, în general, să fie cumpărate aparate care au un consum redus de energie. În consecință, pe lângă un cost mai redus pe factură, și planeta este protejată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase