Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, aflat sub control judiciar şi judecat pentru luare de mită a solicitat, luni, extinderea razei pe care se poate deplasa, astfel încât aceasta să cuprindă şi judeţul Iaşi, acest lucru permiţându-i să-şi viziteze şi să-şi îngrijească tatăl în vârstă de 96 de ani, domiciliat în comuna Ruginoasa. Instanţa a rămas în pronunţare.
Avocaţii fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui au solicitat o amânare în proces pentru pregătirea apărării, instanţa stabilind un nou termen pe data de 3 martie.
Tribunalul Vaslui a decis, pe 20 iunie 2024, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a fostului preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat în 2023 pentru luare de mită şi plasat ulterior în arest la domiciliu.
Potrivit anchetatorilor, Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.
Avocatul lui Dumitru Buzatu, Daniel Atasiei, domiciliat, de asemenea, în judeţul Iaşi, a invocat dreptul clientului său la o apărare corectă şi a cerut instanţei să-i permită acestuia să se poată deplasa în judeţul vecin, potrivit informațiilor Agerpres.ro.
În anul 2023, Dumitru Buzatu, pe atunci preşedinte al CJ Vaslui, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce suspectul i-ar fi primit într-un restaurant.
Astfel, potrivit soluţiei date la Tribunalul Vaslui, fostul lider al PSD Vaslui nu va avea voie să ia legătura cu mai mulţi martori din dosar, printre care se află şi denunţătorul său, omul de afaceri Emil Savin.
Totodată, în cazul în care măsura dispusă luni va rămâne definitivă, Dumitru Buzatu nu are voie să exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, trebuie să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi are interdicţia de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic, direct sau indirect.