Most Wanted: O româncă, pe lista celor mai căutate infractoare din lume / Motivul pentru care autoritățile o vânează pe Anamaria Radu-Stoica încă din 2012 (FOTO)

Most Wanted: O româncă, pe lista celor mai căutate infractoare din lume / Motivul pentru care autoritățile o vânează pe Anamaria Radu-Stoica încă din 2012 (FOTO)
Most Wanted: O româncă, pe lista celor mai căutate infractoare din lume / Motivul pentru care autoritățile o vânează pe Anamaria Radu-Stoica încă din 2012
Publicat: 26/12/2022, 14:03
Actualizat: 26/12/2022, 14:08

Pe lista celor mai căutate infractoare din lume se află o româncă. Este vorba despre Anamaria Radu-Stoica, o femeie care a fugit din țară, deși pe numele ei există o condamnare de 10 ani.

Europol a făcut publică lista celor mai căutate femei periculoase din lume.

Anamaria Radu-Stoica este vânată de organele judiciare încă de acum zece ani, din 2012. Oamenii legii trebuie să pună în executare un mandat de condamnare care a fost emis pe numele româncei de Tribunalul Alba.

Motivul pentru care autoritățile o caută pe Anamaria Radu-Stoica

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Poliției Române, românca, originară din Alba Iulia, este condamnată la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional nestructurat, trafic de persoane și proxenetism.

Most Wanted: O româncă, pe lista celor mai căutate infractoare din lume / Motivul pentru care autoritățile o vânează pe Anamaria Radu-Stoica încă din 2012
Most Wanted: O româncă, pe lista celor mai căutate infractoare din lume / Motivul pentru care autoritățile o vânează pe Anamaria Radu-Stoica încă din 2012

Anamaria Radu-Stoica a fugit din țară la scurt timp după ce judecătorii au pronunțat sentința definitivă, iar acum este căutată de Europol.

Un român de pe lista Most Wanted a FBI a fost prins la 15 ani după ce a răpit o milionară în SUA şi a injectat-o cu un „virus periculos”

Un român aflat pe lista Most Wanted a FBI a fost prins la 15 ani după ce a răpit o milionară din SUA, a injectat-o cu un „virus periculos” şi i-a cerut 8,5 milioane de dolari ca să îi administreze antidotul.

Ştefan Alexandru Barabas era pe lista Most Wanted a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din SUA şi chiar avea o recompensă de 10.000 de dolari.

Bărbatul, cu dublă cetăţenie ungară şi română, născut la Iaşi, a fost arestat la Budapesta, potrivit unui anunţ al Poliţiei din Ungaria.

El era căutat de FBI încă din anul 2007, atunci când, împreună cu alţi români, a răpit o milionară din statul american Connecticut, a injectat-o cu o substanţă despre care i-a spus că este un „virus periculos” şi i-a cerut 8,5 milioane de dolari pentru a-i administra antidotul.

Ştefan Alexandru Barabas, Alexandru Nicolescu, Nicolae Herelea, dar şi Emanuel Nicolescu, majordomul milionarei, au intrat în casa milionarei Anne Bass.

Colorantul alimentar, o spaimă pentru milionarii americani

Românii au intrat în casa femeii şi au legat-o atât pe ea, cât şi pe partenerul ei, apoi le-au injectat o substanţă şi le-au spus că vor muri în 24 de ore, dacă nu le plătesc 8,5 milioane de dolari pentru antidot.

Victima avea o avere estimată la câteva sute de milioane de dolari. A urmat o negociere între milionară şi răpitorii români. Femeia le-a oferit iniţial 50.000 de dolari, iar ulterior 250.000 de dolari.

Cu toate acestea, banca a refuzat să achite suma de bani, iar românii au abandonat planul. Ulterior, anchetatorii au descoperit că substanţa injectată era, de fapt, colorant alimentar, potrivit DailynewsHungary.com.

Toţi românii implicaţi au fost prinşi şi condamnaţi la zeci de ani de închisoare, singurul care a reuşit să fugă fiind Alexandru Barabas.

El a fost prins acum la Budapesta şi, cel mai probaibl, va fi extrădat în Statele Unite ale Americii.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Apple anunță reduceri de sute de dolari la unele modele de iPhone
×