Anchetă la o școală din Prahova după ce 12 de elevi au fost lăsați CORIGENȚI la matematică chiar în pragul Evaluării Naționale. Ce riscă profesoara?

Anchetă la o școală din Prahova după ce 12 de elevi au fost lăsați CORIGENȚI la matematică chiar în pragul Evaluării Naționale. Ce riscă profesoara?
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ
Publicat: 29/06/2023, 09:38

O profesoară de matematică din Azuga, județul Prahova se află în mijlocul unui scandal de proporții atât cu elevii, cât și cu părinții acestora după ce i-a lăsat corigenți pe majoritatea elevilor chiar în pragul examenului pentru Evaluarea Națională. Inspectoratul școlar a demarat imediat o anchetă în acest caz.

Ancheta în cazul unei profesoare de matematică de la o școală din Prahova a fost declanșată în urma plângerilor formulate de peste o sută de elevi și părinți. Aceștia susțin că profesoara ar fi lăsat mai mulți elevi corigenți înainte de examenul de Evaluare Națională, ar fi dat teste din materie nepredată și ar fi înregistrat notele de la simulări în catalog, fără consimțământul elevilor.

O petiție în acest sens a fost înaintată Ministerului Educației, iar poliția și inspectoratul școlar desfășoară ancheta în acest caz.

„Existe o comisie care investighează aceste plângeri și va întocmi un raport în urma investigației disciplinare, după care consiliul de administrație al școlii va decide măsurile care se impun”, a informat Narcisa Mincu, directorul Liceului Teoretic Azuga.

12 din cei 18 elevi, lăsați corigenți la matematică

Se pare că în școala din Auzga, numai puțin de 12 din cei 18 elevi care au absolvit clasa a VIII-a nu au putut susține examenul. Părinții acuză profesoara de matematică că i-a obligat pe elevi să facă meditații cu ea pentru a promova clasa.

„Ideea că doamna i-ar putea lăsa corigenți nu i-a trecut prin cap copilului meu până în ultimul moment”, a declarat Irina Radu, unul dintre părinți.

De asemenea, se susține că elevii au primit teste din materie nepredată.

Colegii profesoarei, revoltați de notele mici

„Au primit note de 2 și 3, care ulterior au fost corectate de alți profesori, spunându-le: ‘Aceasta este o evaluare la care puteți obține un 6 sau un 7, nu un 3′”, a relatat Florin Drăgan, un alt părinte revoltat.

„În loc să îi înțeleagă și să găsească soluții cu ei, să le transmită informații, doamna a continuat să le administreze teste”, a adăugat Andreea Birău, altă părinte. Chiar și notele obținute la simulare au fost înregistrate în catalog, fără acordul elevilor.

„I-am întrebat de ce a introdus nota de la simulare în catalog fără acordul copiilor, conform ordinelor Ministerului Educației, dar nu a răspuns. Am repetat întrebarea de trei ori”, a spus Floriana Lungu, mama uni alt elev aflat în aceeași situație.

Profesoara „exigentă” riscă concedierea

Profesoara se confruntă cu riscul de a fi concediată. Poliția a preluat cazul după primirea mai multor plângeri din partea părinților.

„Cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale”, a declarat agenția Maria Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, potrivit B1TV.

Inspectoratul Școlar Prahova verifică și plângerile formulate de părinți. Dacă se dovedește că acestea sunt întemeiate, profesoara ar putea fi concediată.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor