Andrei Dunuță, la podcast-ul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar: „Oamenii iau decizii emoțional și le justifică rațional”. VIDEO

Publicat: 01/11/2022, 21:26

Andrei Dunuță, „maestru” al persuasiunii, a fost invitat la podcast-ul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar, unde a vorbit despre ABC-ul vânzării,  care este aplicabil în orice domeniu al vieții.

Azi să știi să vinzi nu înseamnă să lucrezi în vânzări. Înseamnă să știi să te descurci în viață, de la relațiile interpersonale, la atingerea oricărui obiectiv. Andrei Dunuță dezvăluie că nu vinzi prin calitatea unui produs sau a unui argument, ci prin brandul personal, adică prin imaginea pe care ți-o creezi în ochii celuilalt.

„Există o regulă în vânzări și în arta de a convinge oamenii. E de știut că oamenii iau decizii emoțional și le justifică rațional. Femeile sunt mult mai emoționale, caută mai mult partea de story, de emoție, în timp de bărbații sunt mai pragmatici”, spune Dunuță.

„Mai ales când dau 200.000 de euro pe o mașină”, glumește Morar.

Ideea de a dezvolta „arta de a nu vinde” vine de la faptul că oamenilor nu le place să li se vândă. Oamenilor le place să cumpere, spune Andrei Dunuță.

Dunuță: Stilul clasic al persuasiunii în vânzări nu mai funcționează

Primul secret ar fi că în era social media, stilul clasic al persuasiunii în vânzări nu mai merge.

„Când alegi un hotel sau te duci într-o vacanță nu mai întrebi business-ul dacă e ok. Ci te duci la review-uri să citești ce spun consumatorii și pe ei îi crezi. E mai puțin important ce spune omul de vânzări. E mai important cu te face omul de vânzări să te simți înainte și în timpul conversației. Pentru că asta îți dă mereu puterea de a alege. De a alege să facă achiziția. Și de aceea e important să investim în brandul personal”, explică influencerul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase