Grevă japoneză în administrația publică. Când va avea loc și care sunt revendicările angajaților

Grevă japoneză în administrația publică. Când va avea loc și care sunt revendicările angajaților
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Alexandra Pandrea/GÂNDUL
Publicat: 09/02/2022, 15:57
Actualizat: 09/02/2022, 16:00

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunțat că organizează, joi, o grevă japoneză. Astfel, angajații din administrația publică vor purta banderolă albă sau vor posta pe ușa biroului anunțul care conține revendicările.

În schimb, activitatea se va desfășura în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru.

Ei cer aplicarea rapidă, în integralitatea sa, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală și modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

În acest sens, ei cer discuţii şi negocieri fie pentru înlocuirea sintagmei „venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă, notează Mediafax.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult