Aproape 25 de percheziții în trei județe, într-un dosar privind eliberarea de certificate de vaccinare fictive. Afacerea a durat din iunie 2021 până în martie 2022

Aproape 25 de percheziții în trei județe, într-un dosar privind eliberarea de certificate de vaccinare fictive. Afacerea a durat din iunie 2021 până în martie 2022
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 22/03/2022, 21:58
Actualizat: 22/03/2022, 21:59

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 24 de percheziții domiciliare, în județele Neamț, Iași și Bacău. Acțiunea a avut loc în dimineața zilei de marți, 22 martie, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupție și fals.

Au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri și date informatice, precum și aproximativ 57.000 de euro și 22.000 de lei. 14 persoane au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii.

În urma cercetărilor, a reieșit faptul că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane, din județele Neamț, Iași și Bacău, ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-Covid-19.

Este vorba despre medici din sistemul privat și de stat, un medic și trei asistente, doi intermediari (din Bacău și Neamț) și 11 beneficiari.

În activitățile de percheziții, au fost angrenați polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, secțiilor de poliție rurală Sagna și Oniceni, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bacău și Iași și specialiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult