VIDEO | Arafat, despre închiderea școlilor pentru două săptămâni: S-a preferat soluţia asta, decât școala online care nu funcționează

Publicat: 22/10/2021, 21:53
Actualizat: 22/10/2021, 23:43

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri, la Digi24, că s-a luat decizia de a închide școlile pentru o perioadă de două săptămâni în detrimentul învățământului online, întrucât s-a vrut eliminarea problemelor generate de accesul elevilor la școala online și seriozitatea pe care atât elevii cât și profesorii o manifestă în acest mediu.

”S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Arafat a afirmat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă, întrucât trebuie ca situația epidemiologică să se îmbunătățească pentru ca acest lucru să fie posibil.

”Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a precizat șeful DSU.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat, vineri, ordinul prin care preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de stat vor fi în vacanţă în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie.

„Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului Educaţiei nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului şcolar 2021 – 2022, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de stat sunt în vacanţă”, prevede ordinul.