VIDEO | Arafat explică de ce nu poate Ministerul Sănătății să ia singur decizia testării tuturor celor care intră în țară

Publicat: 03/12/2021, 22:16
Actualizat: 03/12/2021, 23:29

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat , vineri, la Digi24, Ministerul Sănătății nu poate lua singur decizia de a începe testarea tuturor persoanelor care intră în țară, întrucât această măsură va implica direct și alte entități, precum MAI, MAE. El a precizat că toate structurile statului implicate în limitarea efectelor pandemiei trebuie să colaboreze în interesul cetățeanului „Noi nu avem voie să fim altfel”.

„Sunt convins că dacă stăm cu dânsul zece minute să explicăm cum funcționează, o să vadă care e situația și lucrurile nu stau chiar așa. Probabil asta i s-a explicat dansului, că e o problemă. Eu vă spun că în final nu poate să ia Ministerul Sănătății singur decizia. Orice măsură care se adoptă implică mai multe ministere”, a declarat Raed Arafat

Arafat a afirmat că măsura testării tuturor celor care intră în țară va implica și alte entități. O astfel de decizie trebuie foarte bine structurată, întrucât o decizie singulară a Ministerului Sănătății se poate lovi de inaplicabilitatea acestor măsuri de către Poliția de Frontieră și de Poliție.

„Dacă luăm azi măsura (testarea tuturor celor care intră în țară  n.r), ea implică și MAI și MAE și alte entități. Aici intervine DSU pentru că ministerul de resort vine cu propunere, dar decizia se ia la nivelul unui Comitet Național cu toți decidenții. Dacă se dorește să ia deciziile doar de către Ministerul Sănătății s-ar putea să ne trezim cu o măsură luată și pe urmă să zică Poliția că nu poate aplică, să zică Frontiera că e imposibil de aplicat. Noi nu am venit cu măsuri DSU să spunem că – DSU va spune că de mâine facem așa”, a afirmat Arafat.

Secretarul de stat spune că a fost mereu în contact cu toți miniștrii ai Sănătății și s-au consultat în majoritatea deciziilor care au fost aplicate de Ministerul Sănătății.

„Am vorbit și de 15 ori pe zi cu foștii miniștri ai Sănătății și cu Cseke și cu Voiculescu și cu Tătaru și cu Mihăilă. Nu a fost un ministru al Sănătății să nu vorbesc cu el zilnic pentru corelări ale unor decizii care în final sunt de la Ministerul Sănătății. Noi nu avem voie să fim altfel. Trebuie să colaborăm în interesul cetățeanului”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că în cadrul sedinței de vineri nu au existat discuții contradictorii, ci au fost analizate recomandările Centrului european de control al bolilor care solicită tuturor persoanelor care călătoresc în spațiul UE să prezinte un test PCR. El a precizat că încă se caută soluții corecte care să poată să și fie aplicabile.

„În primul rând, să facem un disclaimer. Am citit şi eu în presă că au fost discuţii aprige la Guvern, în care a fost implicat şi domnul Grindeanu, dânsul chiar nu a avut niciun fel de opinie referitoare la acest subiect, pentru că nu îl stăpâneşte. Deci, nu a existat niciun fel de dezbatere în contradictoriu. Au fost analizate documentele şi propunerile Centrului european de control al bolilor, care recomandă testarea persoanelor care călătoresc în spaţiul UE cu un test PCR, în aşa fel încât să reducă riscul transmiterii acestei tulpini.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...