EXCLUSIV | Arena Națională a ajuns sat fără câini. Contractul firmei de securitate a expirat, iar mai mulți copii au intrat pe teren și au pus-o, nestingheriți, de-o miuță

EXCLUSIV | Arena Națională a ajuns sat fără câini. Contractul firmei de securitate a expirat, iar mai mulți copii au intrat pe teren și au pus-o, nestingheriți, de-o miuță
caracter ilustrativ
Publicat: 09/05/2022, 15:33
Actualizat: 09/05/2022, 19:02

Arena Națională a rămas fără pază după ce Primăria Capitalei a ales să nu mai prelungească contractul firmei care asigura securitatea. Până la organizarea unei licitații, de paza stadionului se ocupă Poliția Locală, în condițiile în care, săptămâna trecută, un grup de copii ar fi intrat pe teren și ar fi „încins” o partidă de fotbal.

Un grup de copii ar fi intrat pe terenul de joc al Arenei Naționale unde au jucat, liniștiți, o partidă de fotbal. Accesul acestora pe teren a fost posibil după ce, la data de 30 aprilie, contractul firmei care asigura paza stadionului a expirat și nu a mai fost prelungit.

Contactat telefonic de Gândul, Cornel Dinu, directorul general al Integra Guard a explicat că societatea pe care o conduce a avut contract cu Primăria Generală timp de 1 an și 4 luni. „Cu un an în urmă am câștigat licitația pentru paza Arenei Naționale. Contractul a fost semnat pentru un an, cu posibilitatea de prelungire pentru încă patru luni. După expirarea contractului, reprezentanții Primăriei nu au mai dat niciun semn și au anunțat organizarea unei noi licitații. Contractul va fi atribuit firmei care va percepe prețul cel mai mic”, a declarat, pentru Gândul, directorul general al Integra Guard.

Primăria a trimis Poliția Locală

Acesta a mai spus că angajații care se ocupau de paza Stadionului Național au rămas fără obiectiv. Suma lunară pe care Primăria Capitalei o vira, lunar, se ridica la aproximativ 200.000 de lei.

Potrivit acelorași surse, până la organizarea unei noi licitații, de paza Arenei Naționale se vor ocupa polițiștii locali, în condițiile în care, pe fondul lipsei de supraveghere, săptămâna trecută, un grup de copii ar fi intrat pe teren și ar fi jucat o partidă de fotbal.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult