VIDEO | Arşinel, despre umilința la care a fost supus de Nicușor Dan: „Omul ăsta mă inhibă și o face cu mulţi artiști. Iubesc meseria asta și ar trebui să-mi arate un semn de recunoștință”

Publicat: 01/02/2022, 00:01
Actualizat: 01/02/2022, 00:53

Alexandru Arșinel povestește cum primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a umilit atunci când fără să analizeze prestigiul pe care marele actor îl aduce teatrului din România și l-a ținut timp de două luni ca și colaborator, practic minimalizând total toata activitatea actorului. El spune că se simte inhibat de atitudinea lui Nicușor Dan și ține să îi transmită acestuia că iubește nespus meseria de actor și nimeni nu i-o va lua vreodată.

Arșinel spune că actorii se simt prigoniți de edilul Capitalei, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

„Ne-a şocat efectiv faptul că fără să analizeze, fără să cerceteze a zis nu 6 luni, ci 2 luni. Eu rămânând ca şi colaborator, nu ca angajat. Am rămas surprins. E adevărat că veneam după o perioadă în care s-au întâmplat atâtea lucruri în teatru, nu s-a mai jucat. A venit o serie întreagă de modificări, dar noi trăiam tot cu gândul la ceea ce avem de făcut pentru teatru. Încercând să urmăm drumul început am văzut că nu mai ajungem la un rezultat. De fapt, suntem prigoniți. Câteva luni de zile, am tăcut din gură că nu știam ce să zic.

Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot”, a declarat Arșinel, la Antena 3.

Actorul spune că l-a afectat decizia lui Nicușor Dan și nu este singurul în această situație. Mulți artiști se simt inhibați de către edil, fapt ce îi face să nu îndrăznească să facă mai mult.

„Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului. O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile.

Cred că el a suferit mai mult decât mine pentru că el știa ce are de făcut în continuare, în teatru. Eu am renunţat la postul de director în favoarea lui pentru că el reprezenta în mintea mea şi în gândurile mele şi ale publicului viitorul director al Teatrului de Revistă, ceea ce şi a ajuns. Deci merita cu prisosință.

Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat”, a spus Alexandru Arşinel.

Alexandru Arșinel îi transmite lui Nicușor Dan că iubește nespus meseria pe care o practică de 1954 și ar trebui să primească un semn de recunoștință pentru prestigiul adus României.

„Vreau să îi spun că iubesc meseria asta imens de mult şi că nu regret nimic din ce am făcut. Dacă vreodată îţi va da seama că ceea ce am făcut a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștința.

Dacă asta e plăcerea lui, sau vrea să demonstreze ceva și pentru asta trebuie să iasă și să spună „Eu gândesc așa și cu asta basta”. Nu m-au scos din teatru, m-ai scos dintr-o angajare, mi-au prelungit contractul cu 2 luni. Pentru mine era important să îmi prelungească contractul.. am și probleme cu soția. Era do doză de liniște sufletească. Am trecut prim mai multe necazuri”, a transmis Alexandru Arşinel.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase