Au spart serverele Poliției! Datele ofițerilor, COMPROMISE total

Au spart serverele Poliției! Datele ofițerilor, COMPROMISE total
Au spart serverele Poliției! Datele ofițerilor, compromise total / Sursa FOTO: pexels.com
Publicat: 09/08/2023, 13:48

Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI) și-a cerut scuze miercuri, 9 august, pentru o breșă de securitate provocată de o eroare umană, care a compromis datele fiecărui ofițer în activitate și membru al personalului.

Potrivit Sky News, din greșeală, PSNI a publicat datele ca răspuns la o cerere de acces la informații în baza libertății de informare (Freedom of Information (FOI).

Ce informații sunt compromise

Breșa a implicat numele de familie, inițialele, gradul sau rangul, locul de muncă și departamentele întregului personal PSNI, dar nu a implicat adresele private ale ofițerilor și civililor.

Adjunctul șefului Poliției, Chris Todd, și-a cerut scuze pentru această încălcare, spunând: „A trebuit să informez biroul comisarului pentru informații despre o încălcare semnificativă a datelor de care suntem responsabili. Acest lucru este inacceptabil”.

El a spus că a fost rezultatul unei „erori umane”, persoanele implicate în proces „acționând cu bună credință”.

Todd a declarat că informațiile au fost făcute publice din greșeală timp de aproximativ trei ore. Practic, datele au fost publicate marți după-amiază, la ora 14.30, iar încălcarea datelor a fost adusă în atenția sa după ora 16.00, acționându-se imediat pentru repararea erorii.

Chris Heaton-Harris, secretarul pentru Irlanda de Nord, s-a declarat „profund îngrijorat” de această încălcare. Scriind pe X (fostul Twitter), acesta a spus: „Oficialii mei sunt în contact strâns cu ofițerii superiori și mă țin la curent”.

Explicând cum anume s-a produs breșa, Todd a spus: „Ceea ce s-a întâmplat este că am primit o cerere în baza libertății de informare, care este o anchetă de rutină. Am răspuns la această solicitare, care urmărea să înțeleagă numărul total de ofițeri și de personal la toate gradele din cadrul organizației, iar în răspuns, din păcate, unul dintre colegii noștri a încorporat datele sursă în răspunsul la această solicitare. Așadar, ceea ce se afla în acele date era numele de familie, inițiala, gradul sau rangul, locația și departamentele pentru fiecare dintre angajații noștri actuali din cadrul serviciului de poliție”.

Când a fost întrebat cât de utile ar fi informațiile pentru organizațiile teroriste, Todd a declarat că încălcarea este de „îngrijorare semnificativă” pentru mulți colegi și că au fost transmise informații despre cum își pot proteja securitatea personală.

„Breșă de securitate monumentală”

Liam Kelly, președintele Federației de Poliție din Irlanda de Nord (PFNI), a descris breșa de securitate ca fiind „monumentală”.

„Chiar dacă a fost făcută din greșeală, aceasta reprezintă o încălcare a securității și a datelor care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.

Ar fi trebuit să existe măsuri de protecție riguroase pentru a proteja aceste informații valoroase care, dacă ar fi ajuns în mâini greșite, ar fi putut provoca daune incalculabile. Bărbații și femeile pe care îi reprezint sunt îngroziți de această breșă. Ei sunt șocați, consternați și, pe bună dreptate, furioși. Ca și mine, ei cer să se ia măsuri pentru a aborda această dezvăluire fără precedent de informații sensibile.

Avem mulți colegi care fac tot posibilul pentru a-și proteja rolurile de polițiști. Suntem norocoși că foaia de calcul a PSNI nu conținea adresele de domiciliu ale ofițerilor și personalului, altfel ne-am fi confruntat cu o situație comparabilă cu o calamitate”, a reacționat Kelly.

Reprezentantul Comitetului de Poliție al DUP, Trevor Clarke, a declarat că amploarea breșei de date din PSNI este „fără precedent și profund alarmantă”: „Publicul va căuta pe bună dreptate răspunsuri și merită să vadă un răspuns ferm din partea comandamentului superior al PSNI”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului