Autoritățile britanice au declarat „incident major” în Londra, în cea mai călduroasă zi din istoria Regatului. Pompierii se luptă cu zece incendii în capitală

Autoritățile britanice au declarat „incident major” în Londra, în cea mai călduroasă zi din istoria Regatului. Pompierii se luptă cu zece incendii în capitală
Sursa foto: Sky News
Publicat: 19/07/2022, 20:04

Brigada de pompieri din Londra a declarat, marți, „incident major” în capitala Marii Britanii, în cea mai fierbinte zi din istoria Regatului Unit. Serviciul de pompieri susține că a intervenit în cazul a zece incendii, după ce meteorologii au anunțat că temperaturile vor ajunge, astăzi, până la 42 de grade Celsius.

Pompierii din Londra au precizat că se ocupă, în acest moment, de zece incendii separate în întreaga capitală, pe fondul temperaturilor extrem de ridicate. Mai multe autospeciale de intervenție au fost trimise la fiecare locație.

Pentru prima oară în ultimii 170 de ani, de când există date meteo extinse, în Regatul Unit s-au înregistrat, în premieră, peste 40 grade Celsius. Cea mai înaltă temperatură din această vară, de 38,1 C, a fost atinsă, luni, în Suffolk, puțin sub recordul stabilit în Marea Britanie, în 2019, de 38,7 C.

Serviciile de urgență susțin că declararea unui incident major le permite să își concentreze resursele. „Orice mică scânteie are potențialul de a provoca un incendiu semnificativ”, a declarat Jonathan Smith, comisar adjunct al Brigăzii de Pompieri din Londra. Acesta le-a cerut oamenilor să nu folosească grătare portabile în parcurile publice și să se gândească bine unde aruncă țigările.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că Brigada de pompieri din Londra se află „sub o presiune imensă”, adăugând că situația este „critică”.

De asemenea, mai multe case au fost grav avariate în urma unor incendii izbucnite la o suburbie de la periferia estică a Londrei, într-o zonă cu vegetație. 15 echipaje de pompieri, care includ aproximativ 100 de oameni, intervin la Wennington, pentru a face față flăcărilor care păreau să acopere mai multe clădiri și pășunile adiacente.

Incendiul a pornit de la vegetație lângă o zonă rezidențială iar apoi s-a răspândit la anexe și case. Până în acest moment, cauza nu este încă cunoscută, iar oamenii au fost rugați să-și închidă ușile și ferestrele și să fie atenți, informează Sky News.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase