Avertisment dur al lui Medvedev pentru Ucraina: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

Avertisment dur al lui Medvedev pentru Ucraina: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17/07/2022, 20:04
Actualizat: 17/07/2022, 20:15

În cazul unui atac asupra Crimeei, Ucraina va avea parte de „o foarte rapidă şi grea zi a Judecăţii de Apoi”, de care va fi foarte greu să se ascundă, a declarat duminică vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, la o întâlnire cu veteranii de la Volgograd.

„Unii clovni exaltaţi şi sângeroşi, care se reped periodic să facă unele declaraţii, încearcă şi să ne ameninţe – am în vedere atacul asupra Crimeei şi altele. Vreau să spun în acest sens, ceea ce este evident, că ei înţeleg consecinţele acestor declaraţii.

Iar consecinţele sunt evidente, în cazul în care se va întâmpla ceva de acest gen, pentru ei toţi acolo într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi. Foarte rapidă şi dificilă. A se ascunde va fi foarte greu”, a declarat Medvedev, citat de agenţia rusă de presă RIA – Novosti, citată de Reuters.

Medvedev a dat de înţeles totodată că ucrainenii nu sunt pentru Rusia duşmani, însă cercurile naţionaliste care se află la putere la Kiev reprezintă o ameninţare pentru securitatea ei.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a subliniat, de asemenea, că obiectivele operaţiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina vor fi atinse, de acest lucru îşi vor da seama, la un moment dat, cei care-i dau regimului de la Kiev bani şi arme.

Medvedev: „Crimeea este a Rusiei”

Refuzul Ucrainei și al puterilor NATO de a recunoaște autoritatea Moscovei asupra Crimeei reprezintă o „amenințare sistemică” pentru Rusia, a mai declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, potrivit Al Jazeera.

„Dacă orice alt stat, fie că este vorba de Ucraina sau de țările NATO, consideră că Crimeea nu este rusă, atunci acest lucru reprezintă o amenințare sistemică pentru noi”, a declarat Medvedev în fața veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, a relatat agenția rusă de presă Interfax.

„Aceasta este o amenințare directă și explicită, mai ales având în vedere ce s-a întâmplat cu Crimeea. Crimeea s-a întors la Rusia”, a spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Crimeea are o importanţă strategică specială pentru Rusia, întrucât găzduieşte Flota Rusiei la Marea Neagră, la Sevastopol, notează Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase