Avionul Forțelor Aeriene cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, a aterizat la New Delhi

Avionul Forțelor Aeriene cu ajutoarele de urgență, trimise de România în India, a aterizat  la New Delhi
Foto: Forţele Aeriene Române/ Facebook
Publicat: 30/04/2021, 09:46

Echipamentele medicale și buteliile de oxigen trimise de România în India, confruntată cu o criză sanitară gravă în contextul pandemiei de coronavirus, au ajuns la  New Delhi.

Ajutoarele au fost trimise cu un avion al Forțelor Aeriene Române, care a ajuns la destinație vineri dimineață.

Avionul Forțelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat azi dimineață la ora 3:45, ora României, la New Delhi.

Operațiunea s-a desfășurat in urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Ajutorul trimis de către România, Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă.

Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donații ale societății civile, după cum urmează : eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Deltamed, Medical Gazplus, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundația pentru SMURD”, au transmis reprezentanții DSU printr-un comunicat de presă.

Ajutorul de urgenţă oferit de România include echipamente medicale esenţiale – 80 de concentratoare, 75 de butelii de oxigen şi 20 dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat. Echipamentele sunt transportate cu o aeronavă militară românească, care a decolat în cursul după-amiezii de la Bucureşti, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi Ambasadei Indiei la Bucureşti.

Echipamentele medicale româneşti sunt printre primele care vor ajunge la New Delhi

Zilele următoare sunt programate transporturi de aparatură şi medicamente şi din partea altor state membre UE, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, activat recent la nivelul Uniunii Europene, ca parte a eforturilor Team Europe.

În acelaşi timp, ajutorul concret acordat de ţara noastră se înscrie în spiritul relaţiilor bilaterale tradiţionale, consacrate în 2013 la nivel de Parteneriat extins între România şi India, care acoperă o arie largă de priorităţi de cooperare, inclusiv în domeniul medical.

Totodată, solidaritatea manifestată în acest moment de criză fără precedent pentru poporul indian reprezintă reconfirmarea angajamentului României pentru aprofundarea şi extinderea relaţiei cu India – unul dintre partenerii-cheie ai ţării noastre şi ai Uniunii Europene în regiunea Indo-Pacific, după cum se evidenţiază şi în cadrul Concluziilor Consiliului UE din 19 aprilie a.c., dedicate unei abordări strategice a regiunii Indo-Pacific.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, cu acest prilej, importanţa parteneriatelor globale ancorate în valori comune, care au dobândit o relevanţă sporită în contextul crizei pandemice, precum şi necesitatea eforturilor comune pentru consolidarea rezilienţei în combaterea pandemiei.

Florin Cîțu: România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Indiei

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat joi că România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India, pentru gestionarea crizei sanitare grave pe care a provocat-o pandemia de COVID-19.

„România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19. Mulțumesc societății civile pentru donarea acestor echipamente medicale! Apreciez spiritul de solidaritate dovedit constant în timpul pandemiei”, a scris premierul, joi, pe Facebook.

India înregistrează noi recorduri de cazuri COVID-19

Criza declanșată de pandemia COVID-19 face ravagii în India unde numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut din nou, fapt care a determinat Armata să intervină și să-și deschidă spitalele, în contextul în care țara se confruntă cu o acută lipsă de paturi, medicamente și oxigen.

India a raportat vineri, 30 aprilie, peste 380.000 de noi cazuri, ajungând la aproximativ 18,7 milioane de infectări confirmate de la începutul pandemiei. De asemenea, Ministerul Sănătății din această țară a raportat vineri și 3.498 de deceze COVID-19, numărul total al acestora ajungând aproximativ 208.000. Experții sunt de părere că cifrele reale sunt de fapt mai mari.

Oamenii au ajuns la disperare, încercând să găseacă paturi în spitale, oxigen și locuri la ATI prin intermediul social media, relatează Independent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului