Avocatul Adrian Cuculis dezvăluie detalii revoltătoare în cazul copilului „despicat” de chirurgii de la Focșani: „Se pare că au săvârșit acte de malpraxis în cascadă”

Avocatul Adrian Cuculis dezvăluie detalii revoltătoare în cazul copilului „despicat” de chirurgii de la Focșani: „Se pare că au săvârșit acte de malpraxis în cascadă”
Sursa/Facebook
Publicat: 10/06/2022, 18:55
Actualizat: 10/06/2022, 18:57

Avocatul Adrian Cuculis face dezvăluiri șocante din culisele cazului în care un copil de doar patru ani a murit pe masa de operație, la Spitalul Județean din Focșani, după o operație banală: hernie inghinală. El spune că sunt indicii că micuțul ar fi fost operat pe viu și că ar fi fost „despicat” de către chirurgi pentru o simplă hernie fără acordul aparținătorilor.

„Atenție, urmează informații care va pot afecta emoțional!”, a scris avocatul Cuculis pagina sa de Facebook.

Reamintim că luna trecută un copil de 4 ani, din Vrancea, a murit după o intervenţie chirurgicală considerată banală de cei mai mulţi chirurgi. Operat de hernie inghinală, copilul s-a întors la spital, o zi mai târziu, cu dureri mari. Speriați, părinții au decis să meargă cu el la Camera Primiri Urgențe din Focşani. Chirurgul a hotărât să intre imediat cu el în sala de operație, unde a intrat în stop cardio-respirator.

În acest context, avocatul Adrian Cuculis, care a preluat acest caz încă de la început, a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare pe pagina sa de Facebook. 

Afirmații cutremurătoare: Sunt indicii că micuțul a fost operat „pe viu”

El arată că există indicii că micuțul ar fi fost operat pe viu și „despicat” practic de către chirurgi fără acordul aparținătorilor.

„Atenție, informații care va pot afecta emoțional!

Am participat la o declarație șocantă in cazul băiatului de 4 ani mort in spitalul din Focșani, asta după ce medicii se pare că au săvârșit acte de malpraxis în cascadă.

Tatăl povestește că şi-a auzit fiul strigând de pe masa de operație în timp ce se presupune că era “sedat”.

Mai mult, după ce s-a auzit îngrozitorul strigăt, un medic a ieșit agitat din sala de operație şi a întrebat “daca i s-a făcut anestezie”?

Șocant este ca medicii chemați să verifice o operație de hernie, au despicat trupul băiatului deşi NU exista un asemenea acord dat pentru intervenția chirurgicală.

Informațiile pe care vi le dau sunt horror de-a dreptul şi fac parte din probatoriul(declarația) data de către tatăl băiatului de 4 ani şi sunt susținute şi de către raportul de necropsie.

Dacă cele declarate se vor verifica, asistam la un caz de operație pe VIU a unui copil de 4 ani.

Dosarul l-am preluat încă de la început şi am fost prezenți la toate audierile şi actele de urmărire penală şi fiecare zi trecută peste el fără ca în spital să se facă o investigație rapidă, este un pericol pentru toți cei care ar putea să fie operați în acel spital„, scrie avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de socializare.

Familia copilului: „Nu avem ce să le băgăm în buzunare”

Medicii care l-au îngrijit pe băiat spun că toate procedurile au fost respectate iar moartea micuțului este inexplicabilă. Pe de altă parte, familia îi acuză pe aceștia de malpraxis.

„Totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore jumătate aproape 3, s-a făcut aproape tot ce trebuie ca să răspundă la manevrele de resuscitare”, a susținut, la rândul său, Daniela Ciobanu, medic anestezist, potrivit antena3.ro

Familia băiatului susține că vina aparține medicilor.

„Este vinovată, deoarece a greșit la operația aia, a atins un vas de sânge”, susține tatăl.

Mai mult decât atât, familia băiatului susține că acesta nu a fost îngrijit așa cum trebuie și că asistentele l-ar fi ignorat total.

„Cei mai de jos, care îi văd mai de jos, se tratează cu indiferență pentru că poate nu avem puterea să băgăm în buzunare, asta e realitatea”, mărturisește Florica Gheorghe, bunica micuțului.

„Vă asigur, și îi asigur pe toți că am respectat întru totul procedurile medico-chirurgicale. Îmi reafirm întreaga compasiune față de familie cu care empatizez cu toată fiinţa mea”, afirmă Ludmila Geanina Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică.

Polițiștii au deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz. Așteaptă acum raportul medico-legal. Și spitalul a început o anchetă internă.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase