Axel Gallant: „Focus Sat TV va oferi conținut exclusiv european, premium”

Axel Gallant: „Focus Sat TV va oferi conținut exclusiv european, premium”
Axel Gallant: „Focus Sat TV va oferi conținut exclusiv european, premium”
Publicat: 12/07/2021, 08:00
Actualizat: 13/07/2021, 18:24

Pe 12 iulie are loc lansarea Focus Sat TV, cu o nouă identitate vizuală și brand line Universul tău original. Telespectatorii vor avea acces la conținut exclusiv european, de foarte bună calitate, format din seriale premium, multe dintre ele în exclusivitate în România. Primul titlu care va avea premiera odată cu relansarea canalului Focus Sat TV, pe 12 iulie, este serialul „Baron Noir”, o producție Canal+ Création Originale.

Anul acesta vor fi difuzate peste 100 de ore de conținut nou pe Focus Sat TV, din luna iulie și până la finalul acestui an, toate cu subtitrare în limba română.

Pentru a afla mai multe despre ce presupune această lansare, care sunt șansele de succes ale conținutului european exclusiv în fața producțiilor hollywoodiene și care sunt planurile grupului pentru România, Apropo a stat de vorbă cu Axel Gallant, Vicepreședinte M7 (companie care face parte din Canal+ Group) pentru Ungaria și România.

Acest eveniment de lansare face parte dintr-o strategie internațională a grupului. Spuneți-ne ce este nou la acest canal?

Timp de mulți ani, Focus Sat a grupat canale TV în pachete diverse,  și le transmitea exclusiv prin satelit cu ajutorul tehnologiei DTH, răspunzând astfel nevoilor multor telespectatori români. Dar obiceiurile de consum TV s-au schimbat în ultimii ani. Oamenii vor să vadă mai mult conținut în exclusivitate. Și vor să se uite la televizor când și cât timp vor. În calitate de operator TVcu o îndelungată experiență în piața din România, Focus Sat a ținut cont de aceste tendințe și a decis să-și schimbe oferta pentru a satisface cât mai bine nevoile clienților actuali și, într-o măsură mai largă, ale oricărui român care se uită la televizor.

Focus Sat este convins că televizorul înseamnă conținut, povești, emoție și imaginație. Acesta este motivul pentru care am decis să creăm propriul nostru canal, selectând cu atenție conținut premium pentru a răspunde mai bine nevoilor telespectatorilor români și pentru a ne diferenția de  operatorii TV existenți.

Am colaborat cu StudioCanal, unul dintre liderii europeni în producția și distribuția de filme și seriale. De asemenea, am decis să facem acest conținut disponibil prin satelit și OTT, pentru că românii se uită tot mai mult la conținut TV pe orice tip de dispozitiv smart. Titlurile noastre exclusiv europene vor putea fi vizionate la TV, desigur, dar și prin intermediul aplicației noastre, pe smart TV, tablete, smartphone-uri, precum și PC-uri, permițându-le românilor din România, dar și din străinătate să se bucure deFocus Sat TV.

Aceste seriale vor fi disponibile  pentru vizionare atât în direct pe postul TV, cât și în sistem video on demand direct din aplicatia Focus Sat, în cazul în care ați ratat un episod/sezon. Biblioteca video va crește săptămână după săptămână, cu episoadele nou lansate.

Ce părere aveți despre existența conținutului exclusiv european pe o piață în care superproducțiile de la Hollywood fac legea? Este o mișcare curajoasă sau una naturală? Din ce motive?

Suntem născuți povestitori, îmbogățiți de culturile noastre, de istoriile și diferențele noastre. Acestea sunt câteva elemente foarte puternice care stau la baza creării și selectării celor mai bune povești pentru publicul nostru țintă. Hollywood-ul realizează lucruri grozave, dar nu sunt singurii care pot face asta.

Credem cu tărie că în importanța primordială a  conținutului. Acesta este ADN-ul Canal+, devenit acum și parte din Focus Sat. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să devenim mainstream, dar cu siguranță nu ne vom limita la asta.

Serialul noastru de lansare, „Baron Noir”, este unul de calitate, în 3 sezoane, filmat în Franța. Acesta spune povestea jocurilor politice și cât de departe poate merge cineva pentru convingerile sale. Acțiunea are loc în Franța, dar s-ar putea desfășura în orice altă țară europeană. Dar faptul că se întâmplă în proximitatea noastră îl face și mai puternic.

Cum v-ați descrie publicul?

Orice persoană căreia îi plac filmele și serialele, de sex masculin sau feminin, de la 25 la 50 de ani, curioasă și deschisă la povești noi. Vrem să punem la dispoziția tuturor conținut premium. Ambiția noastră este să oferim povești interesante, care să poată genera sentimente și emoții puternice.

În ce țări vor avea loc următoarele lansări și cum a fost decisă ordinea în care se vor desfășura aceste evenimente?

Mergem în fiecare țară în funcție de oportunități, de contextul și de condițiile pieței. Toate echipele au lucrat intens în România, dar și cu celelalte entități ale grupului, pentru ca această lansare să aibă loc chiar la finalul EURO 2020. Trebuie să spun că sunt foarte impresionat de implicarea tuturor pentru a lansa acest canal într-un interval de timp atât de scurt, arătând cât de entuziasmați sunt toți. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va reacționa publicul.

Pe Focus Sat TV telespectatorii vor avea acces la nu mai puțin de 9 seriale în acest an, mai mult de jumătate dintre acestea fiind în premieră exclusivă în România. Ce sperați să realizați cu ele?

De fapt, în 2021 vom difuza aproximativ 13 seriale, dintre care 9 fiind exclusiv pe Focus Sat TV. Și această cifră va crește în 2022, cu titluri noi pe care le avem în vedere. Obiectivul nostru este, desigur, să atragem clienți noi, care caută conținut nou / exclusiv / de calitate.

Ce alte planuri mai aveți pentru piața din România?

Trecerea la o cantitate din ce în ce mai mare de conținut exclusiv este, desigur, un pilon cheie al strategiei noastre. Și, destul de rapid, această ofertă va crește. În paralel, tocmai ne-am schimbat portofoliul de produse în iunie, pentru a ne alinia nevoilor și intereselor clienților, cu o gamă integrată de pachete TV. Am lansat o ofertă TV cu abonament, completând oferta noastră TV fără abonament, deja existentă.

Ne-am îmbunătățit site-ul, oferind noi servicii, de exemplu simplificând procedura onlinede reîncărcare(a abonamentului, n.r.). În curând vom lansa un nou receptor de satelit și mai avem încă multe care vor urma. Dar, în principal, strategia noastră va fi concentrată pe conținut / canalul nostru propriu, precum și pe serviciul OTT / utilizare neliniară.

Având în vedere succesul serviciilor de streaming la nivel global, în special în timpul pandemiei, ce credeți că aduceți în plus sau diferit cu un canal TV prin satelit?

Așa cum am spus, suntem conștienți că obiceiurile de consum legate de TV s-au schimbat. Îmbrățișăm activ această schimbare, motiv pentru care realizăm toate aceste proiecte și investiții.

Platforma noastră de televiziune online și conținut video la cerere a fost lansată în 2020 în România. Aplicația noastră este accesată de mii de utilizatori în fiecare săptămână, cu o tendință de creștere rapidă. Am avut câteva probleme tehnice cu unele subtitrări pe unele canale, însă între timp au fost rezolvate. Am reușit să lansăm această aplicație folosind resursele și expertizagrupului.

Peisajul media și TV se schimbă într-un ritm rapid, așa că ne-ați putea spune care sunt previziunile companiei pentru următorii 5-10 ani?

Aș vrea să vă pot spune ce se va întâmpla! Dar cine ar fi putut prevedea ce s-a întâmplat în ultimele 15 luni?! Este de greu de prezis și ce se va întâmpla peste 12 luni. Ce putem spune cu siguranță este că  utilizarea liniară, tradițională a televizorului va scădea. Publicul va fi în principal interesat de sport și știri, care trebuie urmărite în direct. Toate celelalte pot fi urmărite neliniar cu posibilitatea de replay sau restart.

De asemenea, vedem că există din ce în ce mai multe oferte SVOD disponibile; clienții testează, anulează și reînnoiesc (oferte, n.r.). Este încă prea devreme pentru a ști cât de departe și cât de repede va merge această segmentare a pieței și dacă va avea loc o consolidare ulterioară.

Aceasta este o industrie în transformare rapidă, cu o mulțime de provocări foarte interesante. Focus Sat, ca membru activ al Canal+ Group și, într-o măsură mai largă, Vivendi Group, are un rol cheie de jucat.

Cât de bine credeți că s-a integrat Focus Sat în marea familie M7 Canal+ în acești aproape doi ani? Ce urmează pentru Focus Sat?

Până acum, bine! Există o aliniere foarte bună cu privire la ceea ce dorim să realizăm și un sprijin foarte bun al grupului în cadrul inițiativelor existente.

Lansarea serialelor originale pe Focus Sat TV este un exemplu foarte bun al integrării noastre: am folosit StudioCanal pentru a selecta conținut de cea mai bună calitate, ne bazăm pe Canal+ Polonia și expertiza lor pentru a a asigura o bună funcționare a  canalului Focus Sat TV, și folosim resursele tehnice ale M7 Group pentru integrarea conținutului în aplicația noastră de TV online si video on demand.

Deci, putem spune în această etapă că Focus Sat s-a integrat foarte bine. Dar ce este mai bun abia acum urmează!

Descriere Baron Noir

_ În politică prietenii sunt dușmanii tăi cei mai răi._

Primul serial care are premiera la Focus Sat TV în 12 iulie este Baron Noir, producție Canal+ Création Originale. Episoadele premieră în România sunt programate lunea și joia, câte două începând de la 21:30. Baron Noir, un serial din top Canal+ Création Originale, este un thriller politic semnat de creatorii și scriitorii Eric Benzekri și Jean-Baptiste Delafon (Maison Close) și regizat de Ziad Doueiri (L’Attentat).

Sezonul 1 prezintă în 8 episoade saga politicianului francez Philippe Rickwaert (Kad Merad) care caută neobosit și prin orice mijloace răzbunarea, îndreptată către adversarii săi politici. Cariera politică a lui Philippe, deputat și primar al orașului Dunkirk, este pusă în dificultate după ce candidatul de stânga la alegerile prezidențiale, Francis Laugier (Niels Arestrup), decide să îl sacrifice pentru a avea o șansă în cadrul alegerilor. Pas cu pas, Philippe își plănuiește răzbunarea și se aliază cu cel mai de încredere sfătuitor al inamicului său, Amélie Dorendeu (Anna Mouglalis). Pe cât de sincer, pe atât de înșelător, Philippe are prieteni din toate categoriile sociale, de la polițiști până la
cei mai căutați infractori. Viața lui Philippe este un fascinant haos ordonat și o luptă constantă cu inamicii, dar si cu demonii proprii. O adevărată lecție de supraviețuire politică, într-o societate complexă plină de reguli clar stabilite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii