Bănuind lucruri „necurate”, o pensionară din Italia a instalat camere de supraveghere în casă. Ce făcea badanta în domitor, în lipsa ei. Când a văzut imaginile, bătrâna a înlemnit

Bănuind lucruri „necurate”, o pensionară din Italia a instalat camere de supraveghere în casă. Ce făcea badanta în domitor, în lipsa ei. Când a văzut imaginile, bătrâna a înlemnit
O pensinară din Italia a instalat camere de supraveghere în casă, bănuind lucruri „necurate”
Publicat: 06/07/2022, 16:47
Actualizat: 08/07/2022, 11:53

O badantă de origine ronână a fost condamnată vineri, 1 iulie 2022, la 14 luni de închisoare, în urma unui proces ce a avut loc la Tribunalul orașului italian Massa, provincia Massa-Carrara din Toscana. În urm cu aproximatix trei ani, ea a fost prinsă când i-a furat bijuteriile bătrânei pe care o îngrijea.

Cum a fost descoperită infracțiunea

Bătrâna păgubită o cunoștea pe româncăînainte de a angaja-o ca îngrijitoare, deoarece o ajutase financiar în trecut. Când bătrâna a început să aibă nevoie de ajutor, pentru a-și duce la bun sfârșit treburile casnice, ea a cerut ajutorul româncei, care îi câștigase încrederea.

Doar că, odată cu trecerea timpului, bătrâna a realizat că din cutia sa cu obiecte de valoare obiecte de valoare lipseau tot mai multe bijuterii.

La început, a crezut că a început să o lase memoria, dar până la urmă a înțeles că ceva nu este în regulă și, în consecință, a apelat la nepotul său, pe care l-a rugat să-i cumpere două camere video de supraveghere și să le monteze în locuință.

Așa a aflat adevărul, badanta fiind surprinsă în timp ce sustrăgea câteva bijuterii din cutia de valori a bătrânei.

Imaginile au fost convingătoare și pentru judecătoarea Valentina Prudente, cea care a condamnat-o pe româncă la un an și două luni de închisoare. Mai mult, inculpata va trebui să plătească și pagubele aduse părții civile, potrivit rotalianul.ro, o publicație dedicată românilor din Italia.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult