VIDEO | Bărbat rătăcit cu snowmobilul pe Platoul Bucegi, găsit de salvamontiști după câteva ore. În zonă vântul sufla cu peste 130 km/h şi vizibilitatea era zero

VIDEO | Bărbat rătăcit cu snowmobilul pe Platoul Bucegi, găsit de salvamontiști după câteva ore. În zonă vântul sufla cu peste 130 km/h şi vizibilitatea era zero
FOTO - caracter ilustrativ: Facebook.com/Salvamont Prahova
Publicat: 18/01/2022, 22:37
Actualizat: 18/01/2022, 23:11

Zece salvamontişti din Sinaia au plecat, marţi seara, în căutarea unei persoane care s-a rătăcit pe Platoul Bucegi, unde vântul bătea cu peste 130 km/h, iar vizibilitatea era zero. Este vorba despre un bărbat care a fost găsit după câteva ore de căutări.

„Mobilizarea exemplară a salvamontiștilor, distribuția corectă și acționarea rapidă în zona de căutare au permis găsirea persoanei rătăcite”, transmite Salvamont România.

Aceasta este afectată de frig și viscol, dar afecțiunile nu sunt majore, va fi transportată de salvamontiști la cabana Diham până când vremea va permite deplasarea în siguranță către Sinaia, potrivit sursei citate.

City managerul Primăriei Sinaia, Marian Panait, a declarat, pentru Agerpres, că persoana respectivă, în vârstă de circa 40 de ani, are o cabană pe munte.

„Bărbatul a plecat spre casă cu snowmobilul, însă la un moment dat s-a rătăcit. Acesta s-a adăpostit şi a dat salvatorilor coordonatele, însă nu a fost găsit în acel loc”, a precizat Panait.

Potrivit Serviciului Naţional Salvamont, intervenția a fost „extrem de grea şi periculoasă”, având în vedere condiţiile meteo, dar şi faptul că deja se lăsase întunericul.

Pe munte era viscol puternic, vântul sufla cu peste 130 km/h, amplificând temperatura negativă, iar vizibilitatea era zero.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult