Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai pot părăsi țara. S-a interzis companiilor aeriene să le vândă bilete

Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai pot părăsi țara. S-a interzis companiilor aeriene să le vândă bilete
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/09/2022, 15:24

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste între 18 și 65 de ani. Doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării pot pleca din Rusia.

Site-ul căilor ferate rusești se blochează frecvent din cauza numărului mare de solicitări.

Sute de mii de bărbați vor să achiziționeze bilete, pentru a fugi din localitățile lor. Cei mai înstăriți zboară din Rusia spre state precum Turcia, Egipt și Thailanda pentru a sta acolo în perioada mobilizării.

După anunțul președintelui rus privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, firmele aeriene ruse nu mai au voie să vândă bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Jurnalistul francez Emmanuel Grynszpan de la publicația Le Monde a postat informația pe contul său de Twitter la câteva ore după discursul lui Putin prin care a decretat mobilizarea militară parțială în Rusia.

De asemenea, Sky News notează că prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut, altele s-au vândut complet după ordinul lui Vladimir Putin.

Zborurile Turkish Airlines spre orașe precum Istanbul și Belgrad din Moscova se numără printre cele mai căutate.

Marți seară, analistul de apărare Konrad Muzyka a distribuit o captură de ecran care arată că zborurile pentru astăzi costă 80.000 de ruble, adică 1.200 de lire sterline.

Potrivit Moscow Times, biletele de avion către Turcia, Georgia și Armenia nu au mai fost disponibile la vânzare la câteva minute, după anunțul lui Putin.

Un canal de Telegram specializat în călătorii raportează cazuri în care rușii au fost întorși de la graniță.

Aproape 300.000 de rezerviști sunt actualmente afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În discursul său către națiune, Putin a spus că mobilizarea forțelor civile este efectivă începând de azi, informează moscowtimes.com.