VIDEO | Barna despre persoanele nevaccinate: În anumite localuri accesul să fie condiționat de existența vaccinului

Publicat: 14/07/2021, 22:21
Actualizat: 15/07/2021, 08:47

Vicepremierul Dan Barna, a declarat miercuri seară la Digi24, că susține ideea pe care președintele Franței a adoptat-o pentru a impune anumite restricții pentru persoanele nevaccinate, această fiind o măsură care a dus în foarte scurt timp la un volum foarte mare de înscrieri pe platforma franceză de vaccinare. Totodată Bară consideră justă decizia că persoanele care refuză să se vaccineze să suporte și niște consecințe cum ar fi limitarea accesului în anumite locații, restaurante, baruri pentru a putea fi ținut sub control iminentul val patru care este anunțat pentru această toamnă.

„Am spus că susțin implementarea unor măsuri mai ferme pentru că dacă ne uităm ce se întâmplă în alte țări, spre exemplu în Franța, în ziua în care au anunțat că medicii vor fi obligați să se vaccineze și va fi condiționată intrarea în anumite spații, concerte, baruri, restaurante cu obigativitatea vaccinări, 1.000.000 de francezi s-au vaccinat, ceea ce arată că sunt 30% care s-au vaccinat, mai sunt 30% care vor să se vaccineze dar care din diverse motive, nu s-au vaccinat, exact asta dovedește măsură din Franța și vedem că și Grecia merge pe aceleași măsuri. În momentul în care ți se spune că vei avea dificultăți, costuri pentru a accesa anumite servicii publice dacă nu ai vaccinare, oamenii se vor duce să se vaccineze”, a declarat vicepremierul USR PLUS.

Întrebat la ce gen de măsuri s-a gândit atunci când a anunțat că trebuie să avem niște măsuri mai ferme, Barna, a afirmat că: Exact genul asta de măsuri în care în anumite localuri sau la anumite spectacole să fie condiționat de existența vaccinului.

„S-a verbalizat o altă măsură în care costul testului pentru cei care nu doresc să se vaccineze, să fie achitat de către aceștia în mod repetat ori de câte ori au nevoie de acest test”, a afirmat Barna.

Dan Barna a precizat că ar fi o idee foarte bune că România să adopte sugestia pe care președintele Franței a lansat-o, precum din toamnă, accesul în restaurante să se facă doar pe baza certificatului verde.

„Este o chestiune de cost de oportunitate, în România, oamenii pot să aleagă să nu se vaccineze din diferite motive, ok, statul spune pentru protecția noastră că și comunitate, că și grup mare de oameni care nu vrem să avem costuri înfiorătoare, vieți pierdute pentru că câțiva dintre noi consideră că viață lor este mai importantă decât a semenilor lor și nu vor să contribuie la protejarea comună care vine prin vaccinare, asta presupune un cost, o limitare în niște zone, fiecare își asumă niște decizii, dar ideea că toată comunitatea trebuie să stă la dispoziția unor oameni, aici avem o problema”, a precizat Dan Barna, miercuri seară la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase