Bătaie pentru scaunul de șef al Poliției Capitalei! Funcția a fost scoasă la concurs, discret, chiar în pragul Crăciunului (EXCLUSIV)

Bătaie pentru scaunul de șef al Poliției Capitalei! Funcția a fost scoasă la concurs, discret, chiar în pragul Crăciunului (EXCLUSIV)
Bogdan Berechet și Adrian Jugănaru se luptă pentru una dintre cele mai importante funcții din Poliția Română
Publicat: 28/12/2020, 16:30

Funcția de șef al Poliției Capitalei a fost scoasă la concurs după alegerile parlamentare cu puțin timp înainte ca împuternicirea actualului director interimar, comisarul șef Bogdan Berechet, să expire definitiv. În cursă, alături de Berechet s-a înscris și comisarul șef Adrian Jugănaru, un ofițer recunoscut la nivel internațional, care, printre altele, a ajutat, în mod direct, la dezvoltarea Poliției din Ucraina dar și din Republica Moldova.

După scandalul provocat de arestarea agentului Eugen Stan, acuzat de pedofilie, funcția de director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a fost ocupată, pe rând, de comisarii șefi Dragoș Nicu, Ciprian Miron și din ianuarie, anul acesta, de Bogdan Berechet, nepotul controversatului general Nicolae Berechet, fost șef al Poliției Române în perioada în care la guvernare se afla Adrian Năstase.
Venit de la IPJ Argeș, Bogdan Berechet a prins, în plin, starea de urgență cu toate măsurile pe care le-a implicat aceasta.
Mandatul său nu a fost, însă, lipsit de scandaluri publice. După ce, în aprilie, un polițist a împușcat cu sânge rece un bolnav psihic într-un hotel din sectorul 1, Berechet a participat, în calitate de șef al Poliției Capitalei, la o conferință de presă în care a fost anunțat faptul că agentul a procedat perfect legal, cu toate că, în realitate, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București deschiseseră deja un dosar de omor după ce constataseră că bărbatul decedat fusese victima unei adevărate execuții.

Apoi, numele lui Berechet s-a legat în mod direct și de scandalul izbucnit cu ocazia funeraliilor lui Silviu Mototolea, zis Emi Pian, ucis în dimineața zilei de 4 august.

Conform CV-ului său, Bogdan Berechet lucrează în Poliţie din 2002. Acesta a mai ocupat funcțiile de șef al IPJ Vâlcea, adjunct la IPJ Vâlcea, şef la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Argeş, director adjunct la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane din cadrul MAI, ofiţer specialist la Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere Criminalității Organizate Piteşti şi ofiţer principal la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Argeş.

Acesta deține și un titlu de doctor obținut la Academia de Poliţie, în domeniul „Ordine şi Siguranţă Naţională”.

Adrian Jugănaru a fost detașat la DIICOT

La rândul său, comisarul șef Adrian Jugănaru este unul dintre cei mai respectați specialiști din Poliția Capitalei, cu merite recunoscute inclusiv la nivel internațional.

Acesta a terminat Academia de Poliție cu specializarea investigații criminale și a activat, o vreme, în cadrul Secției 13 din Capitală, unde, timp de doi ani, a avut ca linie de muncă furturile și tâlhăriile.

Ulterior a promovat în cadrul Poliției Sectorului 5, unde a lucrat ca analist de informații. Din anul 2009, Jugănaru a devenit șef de Birou în cadrul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, iar din anul 2014 structura respectivă a devenit unitate teritorială și a primit în subordine unitățile de analiză a informațiilor din București și județele Ilfov, Ialomița, Giurgiu și Teleorman.

Mai puțin cunoscută publicului larg, Analiza Informațiilor reprezintă o bază uriașă în care sunt implementate datele din toate dosarele întocmite de polițiști. Aceste informații sunt folosite apoi în cadrul anchetelor dar și pentru realizarea hărților infracționale.

Comisatul șef Jugănaru a fost implicat și în activități la nivel internațional, în condițiile în care a fost lider de proiect pentru înființarea, de la zero, a unor unități specializate în analiza informațiilor, în Republica Moldova și Ucraina.

Momentan, ofițerul este detașat la DIICOT, unde îi sprijină pe procurorii animafia în anchetele care vizează destructurarea celor mai importante grupări de criminalitate organizată.

Pentru ocuparea funcției de director general al Poliției Capitalei, candidații trebuie să aibă cel puțin cinci vechime în structuri de ordine publică, apărare și siguranță națională și trei ani vechime în funcții de conducere în unități ale Ministerului Afacerilor Interne.

În același timp, nu trebuie să fie cercetați disciplinar sau penal ori să fie sub efectul unei sancțiuni disciplinare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...