VIDEO | Bătrân bolnav de Covid, trimis viu la morgă. În ce țară a avut loc incidentul și care au fost consecințele

VIDEO | Bătrân bolnav de Covid, trimis viu la morgă. În ce țară a avut loc incidentul și care au fost consecințele
FOTO - Captură video: Youtube
Publicat: 02/05/2022, 19:21

Un videoclip recent, postat pe rețelele de socializare și devenit viral, arată doi brancardieri care încarcă un cadavru înfăşurat într-un cearşaf galben, în curtea unui spital pentru bătrâni din cel mai mare oraș din China, Shanghai. În interior se afla un bărbat în vârstă, declarat decedat din cauza Covid-19 și care urma să fie transportat la morgă.

La un moment dat, însă, brancardierii – echipați împotriva noului coronavirus – cheamă o asistentă după ce văd că bărbatul din sac dă semne de viață, scrie Mediafax.

Atunci, femeia se întoarce la cabinet și se consultă cu superiorii săi, care decid să ducă pacientul înapoi în secţie. Videoclipul a fost filmat la spitalul de bătrâni Xinchangzheng, din cartierul Putuo.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz, precizând că pacientul este în condiții stabile, dar fără să dezvăluie dacă era infectat cu Covid.

După mult timp, infecţiile în rândul celor 26 de milioane de locuitori sunt în scădere. Duminică, 1 mai, au fost raportate aproximativ 7.000 de cazuri).

Numărul total de cazuri a depăşit 600.000. Cei mai mulți pacienți sunt asimptomatici, dar toţi ajung în izolare, în centre în care condiţiile de igienă şi primire sunt critice, comentează sursa citată.

Până pe 17 aprilie, autorităţile nu au raportat niciun deces, deşi circulă informaţii despre zeci de decese în adăposturi şi case de îngrijire pentru bătrâni.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult