Bătrână din Maramureș, dispărută de două zile, găsită moartă de salvamontiști

Bătrână din Maramureș, dispărută de două zile, găsită moartă de salvamontiști
Bătrână din Maramureș, dispărută de două zile, găsită moartă salvamontiști / Foto: Pixabay
Publicat: 20/04/2021, 17:02
Actualizat: 20/04/2021, 17:21

O bătrână de 81 de ani, dată dispărută de acasă de două zile, a fost găsită moartă de salvamontiștii din Maramureş.

Femeia avea probleme medicale

Potrivit Salvamont Maramureş, salvatorii montani au fost solicitaţi marţi dimineaţă, prin apel la 112, pentru căutarea unei femei de 81 de ani, dispărută de două zile de la domiciliu, în zona Dealul Corbului, Lăpuş. Femeia era cunoscută cu probleme medicale.

Salvamontiştii au folosit şi o dronă pentru căutarea femeii.

Aceasta a fost găsită moartă de echipele de intervenţie.

A fost solicitată o echipă de suport a Salvamont Maramureş, având în vedere accesul extrem de greu în zonă şi „imposibilitatea de a extrage victima normal, ci doar utilizând metode speciale de extracţie la care e nevoie de cel puţin 6 salvatori montani”.

Victima a fost extrasă şi predată IML, a mai anunţat Salvamont Maramureş.

Hester Ford, cea mai în vârstă persoană din America, a murit. Câți ani avea

Cea mai în vârstă persoană din America a murit. Hester Ford, din Charlotte, statul Carolina de Nord, a decedat la vârsta de 116 ani. Bătrâna a lăsat în urma ei o moștenire destul de mare, scrie New York Post, referire și la cei aproape 120 de stră-strănepoți.

Născută în 1904 în Lancaster (Carolina de Sud), Hester Ford a crescut lucrând la o fermă. În copilărie, planta și culegea bumbac, participa chiar și la aratul câmpului.

Hester Ford a avut 12 copii

Hester Ford a avut 12 copii, 48 de nepoți și 108 strănepoți. Vârsta ei exactă a fost neclară până de curând. Un set de înregistrări privind recensământul persoanelor arăta data nașterii ca fiind 15 august 1904, dar alte documente o plasau ca fiind născută în 1905. Cu toate acestea, anul trecut, un cunoscut grup de cercetare în gerontologie a stabilit în clar că ea este cea mai veche persoană din SUA, născută la 1904.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase