Beatrice Mahler, despre maratonul vaccinării din București: „Au venit chiar și persoane care făcuseră în trecut șocuri anafilactice, femei însărcinate și adolescenți”

Beatrice Mahler, despre maratonul vaccinării din București: „Au venit chiar și persoane care făcuseră în trecut șocuri anafilactice, femei însărcinate și adolescenți”
Directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 07/05/2021, 22:21
Actualizat: 07/05/2021, 22:26

La maratonul vaccinării de la Sala Palatului a fost aglomerație mare, la deschidera centrului fiind sute de persoane la coadă. Directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care se află și la această oră la centrul de la Sala Palatului, și care s-a ocupat de coordonare și discuții cu fiecare dintre cei sosiți la vaccinare, pentru a avea parte de o anamneză înainte de realizarea vaccinului, a spus, pentru Gândul.ro, că la început erau multe persoane vârstnice, iar spre seară au început să vină tineri.

”Nu mai este coadă, nu se mai stă în așteptare, de aceea va rog să transmiteți acest semnal, că așteptăm în continuare și pe timpul nopții pe toți cei care vor să se vaccineze”, a preciză medicul Beatrice Mahler.

La vaccinare au venit și persoane care aveau în istoric șocuri anafilactice, cărora li s-a pus branula, au stat o jumătate de oră după vaccin și nu au avut nicio reacție, „au fost cât se poate de bine”.

”M-a bucurat să vaccinam și două doamne însărcinate în 29 și 32 de săptămâni de sarcină, nici aici nu a fost vreo problemăa”, a adăugat Mahler.

Medicul a mai spus că au venit să se vaccineze și adolescenți, cu vârsta de 16 ani, împreună cu părinții, pentru că este nevoie că tutorele să își dea consimțământul.

”Așteptăm în continuare să vină cât mai multe persoane pentru a primi vaccinul. Este foarte important să ajungem la un număr cât mai mare și să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim toți. Repet, acum, la orele 21.00, nu mai este aglomerație, oricine cine este preluat și vaccinat imediat. Noi suntem aici, la datorie!”, a spus Beatrice Mahler.

Câte persoane au fost imunizate în primele ore ale maratonului vaccinării din București, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ( UMF) „Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat – vineri – că, în aproximativ două ore şi jumătate de la debutul maratonului vaccinării anti-COVID din Bucureşti, au fost imunizate aproximativ 1.500 de persoane – 1.200 la centrul de la Sala Palatului şi 300 la cel de la Biblioteca Naţională.

Maraton de vaccinare în București. Vor fi trei zile și trei nopți de vaccinare non-stop, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării anti-COVID din București începe vineri, la ora 16.00 și se încheie luni, la ora 08.00. La Biblioteca Națională și la Sala Palatului vor fi 50 de cabinete de vaccinare, iar cei care vor veni să se vaccineze, fără programare, vor primi ser Pfizer.

În cele trei zile și trei nopți vor vaccina 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți. Printre medicii care vor administra vaccin anti-COVID la maratonul din Bucureşti este și coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele care vor să se vaccineze, indiferent dacă sunt din București sau alte localități. Vaccinarea se poate face a fi nevoie de programare, cei care ajung în cele două centre având nevoie doar de buletin.

Fără sancțiuni pentru persoanele care se vaccinează după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care doresc să se vaccineze, se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație stabilite în perioada stării de alertă.

Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti. Practic, persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare”, a spus şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care merg să se vaccineze după ora 22.00 vor puteaa prezenta, la un eventual control al polițiștilor, dovada de vaccinare, care atestă unde au fost posesorii acestora.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că deplasarea între 22.00 si 05.00, când este restricționată circulația, este permisă pentru vaccinarea anti-COVID, care intră la categoria tratament medical.

Prefectul a precizat că persoanele care merg orele 22.00 și 05.00 să se vaccineze la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, deschise pentru maratonul vaccinării din București, trebuie să aibă și declarația pe proprie răspundere.

Documentul poate fi descarcat si pe telefon, din aplicația Declarație propria răspundere și poate fi completată cu toate datele, fiind posibilă și semnătura electronică.

Există această aplicație simpatică în care vă puteți face într-un minut declarația pe propria răspundere dacă doriți să vă vaccinați la 2 dimineața, de exemplu. Super simplu! Și merge și pentru alte motive, desigur”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

Maraton de vaccinare în București. La centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională se poate ajunge și noaptea, cu autobuze STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat – joi – pe pagina sa de Facebook, că mai multe linii de autobuz ale Societății de Transport București (STB) vor circula și noaptea, în timpul maratonului de vaccinare.

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8”, a precizat Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a reamintit, tot pe rețeaua de socializare, că prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală: Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Peste 92.000 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore. Numărul românilor imunizați din decembrie a depășit 3,5 milioane

Peste 92.000 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore, în România. Potrivit raportărilor oficiale, numărul românilor imunizați de la debutul campaniei a depășit 3,5 milioane.

Potrivit raportărilor oficiale, bilanțul persoanelor imunizate cu una sau două doze, de la începutul campaniei de vaccinare în România, a ajuns la 3.529.427, dintre care 2.251.795 au fost vaccinate cu ambele doze.

2.781.376 au fost vaccinate cu serul Pfizer, 319.146 cu Moderna, 426.251 cu AstraZeneca și 2.654 cu Johnson&Johnson, dintre care 1.495 în ultimele 24 de ore.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare