Bebelușa Oana, prizonieră în Lisabona. Ce se întâmplă acum cu ceilalți pasageri români ai zborului Wizz Air blocați în aeroport

Publicat: 06/07/2023, 19:09
Actualizat: 06/07/2023, 19:43

Zeci de pasageri ai zborului Wizz Air Lisabona-București, de miercuri, printre care și români, sunt blocați pe aeroportul din Lisabona de o zi și ceva. Compania nu oferă până în acest nici un amănunt, nici presei, nici pasagerilor. Reprezentații companiei nu au nici un răspuns până în momentul de față. Daniel Amzăr, comunicatorul companiei spunea joi, la ora 19.00, pentru Gândul, că va oferi amănunte îndată ce le va avea. În schimb, Oana Daniela Ioniță, celebra bebelușă din Cronica Cârcotașilor, pentru nostalgici și amnezici, postează de zor în numele ostaticilor Wizz Air.

Am vrut să vă anunțăm că vom efectua niște mentenanță pe site-ul nostru web și în aplicația de mobil în câteva ore între 12:00 și 8:00 CET. Deci, în acest timp, s-ar putea să aveți parte de o întrerupere temporară a serviciului. Dar nu vă faceți griji, vom fi WIZZing înapoi mai bine ca niciodată în cel mai scurt timp, ultima postare pe site-ul Wizz Air

Minutul, năduful și scorul, de Oana Ioniță

“Aseara trebuia sa zburam spre casă la 20:30 ora locala din Lisabona”, a postat pe Facebook joi Oana Ioniță, una din bebelușele din Cronica Cârcotașilor, și purtătoare de mesaj a românilor captivi în aeroportul din Lisabona.

  • Dupa ce am facut check-in-ul si am trecut de controlul de securitate, au inceput intrebarile: de ce nu s-a afisat zborul desi decolam in 10 min?, a postat celebra bebelușă joi, la 16.00
  • Ni s-a comunicat sa mergem la poarta 212 si dupa controlul documentelor, am stat ca refugiatii ingraditi intr-un spatiu restrans pentru cei aproape 200 de romani care trebuiau sa se imbarce in avion.
  • Am asteptat asa 1 ora, timp in care nu ni s-a comunica nimic. Femei cu copii mici, oameni in varsta stand in picioare sau pe jos.
  • Din pacate nu puteam sa ne intoarcem sa cumparam apa sau ceva de mancare si nici macar la toaleta nu puteam merge pentru ca toti facusem deja check-in-ul, doar trebuia sa ne preia autobuzul pentru a face imbarcarea in avion.
  • La 9:42 ni s-a spus ca avionul nu mai poate decola din motive tehnice. De atunci a inceput nebunia!
  • Trebuia sa ne luam bagajele de cala si apoi sa ajungem in Terminalul 1 pentru mai multe detalii.
  • Pentru ca am mai trecut prin aceiasi situatie in Italia cand am asteptat 6 ore in aeroport si nici atunci nu am reusit sa recuperez pierderile calatoriei, am intrat pe booking sa ne rezervam o cazare in apropierea aeroportului.
  • Cand am ajuns la Terminalul 1, deja primele cazari de pe booking s-au luat. Stiam la sunt sanse sa ramanem fara cazare si sa dormim in aeroport asa cum au facut mult romani asa ca am luat primul apartament pe care l-am gasit.
  • Am inteles ca multi au asteptat ore in sir pana li s-a comunicat ca nu au gasit cazare si fiecare s-a descurcat cum a putut.
  • Fara baterie la telefon cu 3 copii dupa mine si pentru prima oara in Lisabona am reusit intr-un final cu ajutorul soferului de Uber(platit suplimentar) sa gasim cazarea, sa platim suplimentar prin aplicatie taxele de oras si sa ii trimitem proprietarului documentele noastre.
  • Intr-un final in miez de noapte am intrat in apartament . Fetele au adormit imbracate de oboseala si pregatite ca la ora 8:00 sa plecam din nou spre aeroport.
  • Dimineata cand sa iesim pe usa am primit un mesaj ca avionul va decola la 12:00, urmat de un alt mesaj ca decolam la 15:00. Am zis sa mai facem un drum pana la ocean macar sa vedem podul ce traverseaza raul Tagus. Pregatite sa luam un Uber, m-am uitat inca o data pe aplicatia de la Wizz Air si am vazut ca avionul era totusi la 12:00.
  • Pentru ca nimeni la telefon nu ne putea da informatii de la Wizz Air, ne-am grabit sa plecam la aeroport cu riscul sa pierdem zborul.
  • Aici ne-am intalnit cu aceiasi romani care asteptau de aseara zborul, etc.
Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?