Bilanț Covid în România, 29 aprilie 2021: 1.850 de noi cazuri de infectare și aproape 140 de decese

Bilanț Covid în România, 29 aprilie 2021: 1.850 de noi cazuri de infectare și aproape 140 de decese
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29/04/2021, 13:10
Actualizat: 29/04/2021, 13:20

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat joi , 29 aprilie 2021, că 1.850 de români s-au infectat cu SARS-CoV-2 și 138 de pacienți bolnavi de Covid-19 au murit în ultimele 24 de ore, unul dintre decese fiind înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani.

Până astăzi, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.053.629 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 985.827 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.850 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 436 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 27.971 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 28.04.2021 (10:00) – 29.04.2021 (10:00) au fost raportate 138 de decese (68 bărbați și 70 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 15 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 39 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

132 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.892. Dintre acestea, 1.295 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.341.747 de teste RT-PCR și 883.749 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.351 de teste RT-PCR (12.806 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.545 la cerere) și 10.091 de teste rapide antigenice.

Turiștii care ajung pe litoral în minivacanța de Paște se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul

Turiștii care vor veni pe litoral, în perioada 30 aprilie – 5 mai, vor avea două fluxuri de vaccinare dedicate, puse la dispoziție în centrul din Pavilionul Expozițional Constanța, unde se pot imuniza împotriva SARS-CoV-2, fără o programare prealabilă, doar în baza cărții de identitate.

Potrivit Prefecturii Constanța, turiștii fie vor putea efectua rapelul – dacă se încadrează în perioada celei de-a doua doze, fie vor putea face prima doză a vaccinului, urmând ca rapelul să îl primească la un centru din județul de reședință.

Vaccinarea la rapel cu o doză de la un alt producător nu este recomandată. Explicația lui Valeriu Gheorghiță

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă administrarea unui vaccin diferit la rapel față de prima doză. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că susține această variantă.

El a explicat, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, de ce unele state au făcut deja acest lucru în cazul persoanelor vaccinate la prima doză cu serul de la Astrazeneca.

Rapelul se va administra cu un vaccin pe bază de ARN mesager, nu cu adeno-virus. În Franța, de pildă, s-a impus acestă limitare de vârstă, adică persoanele până la 55 de ani nu se recomandă vaccinarea cu serul de la Astrazeneca… Ați văzut că OMS a venit și a spus că nu se recomandă combinarea vaccinurilor cu tehnologie diferită“, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”