Bill Gates, soluție pentru combaterea schimbărilor climatice: Cred că toate țările bogate ar trebui să consume carne de vită 100% sintetică

Bill Gates, soluție pentru combaterea schimbărilor climatice: Cred că toate țările bogate ar trebui să consume carne de vită 100% sintetică
Publicat: 17/02/2021, 11:07
Actualizat: 17/02/2021, 11:10

Bill Gates spune că țările bogate ar trebui să consume numai carne de vită care este 100% sintetică pentru a face față crizei climatice.

Potrivit The Independent, Bill Gates susține că cele mai bogate țări din lume ar trebui să renunțe la carnea de vită pentru alternative pe bază de plante pentru a combate schimbările climatice globale

Noua carte a fondatorului Microsoft, „How to Avoid a Climate Disaster”, a fost publicată săptămâna aceasta și oferă un ghid cu privire la modul de reducere a încălzirii globale cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră (GES), cu un accent deosebit pe soluțiile tehnologice.

„Abordarea emisiilor din agricultură, în special a animalelor, este una dintre cele mai dificile probleme climatice de rezolvat”

Într-un interviu acordat MIT Technology Review, filantropul a recunoscut că abordarea emisiilor din agricultură, în special a animalelor, este una dintre cele mai dificile probleme climatice de rezolvat și, pentru a face acest lucru, națiunile bogate ar trebui să privească mai atent ceea ce este pe farfurii.

„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor mânca carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a spus el, adăugând că „pretenția este că vor face ca gustul să fie și mai bun în timp”.

Există aproximativ 1,4 miliarde de vite pe planetă, constituind  două surse de emisii de gaze cu efect de seră (GES) după risipa de alimente.

Împreună cu alte animale care pășunează, bovinele reprezintă aproximativ 40% din bugetul anual de metan, potrivit Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură.

Gates a spus că, deși există inovații în furaje care vor duce la producerea în cantitate mai mică a metanului, nu vor genera o reducere suficient de semnificativă.

„Mă tem că alternativele proteice pe bază de plante vor fi necesare cel puțin pentru carnea de vită”

El a declarat publicației: „Mă tem că sinteticele [alternativele proteice cum ar fi burgerii pe bază de plante] vor fi necesare cel puțin pentru carnea de vită”.

Miliardarul, care conduce Fundația Bill și Melinda Gates împreună cu soția sa, este, de asemenea, președintele fondului de investiții Breakthrough Energy Ventures. El a investit personal într-un start-up numit Memphis Meats, care produce carne cultivată în laborator și a susținut Beyond Meat and Impossible Foods, despre care spune că „au o foaie de parcurs de calitate și o foaie de parcurs de cost, care le face total competitive”.

El a menționat că, deși a existat un drum lung de parcurs în ceea ce privește amploarea, deoarece „nu reprezintă 1% din carnea din lume”, el este mai optimist cu privire la revoluționarea sectorului agricol acum decât acum cinci ani.

Impossible Foods, producătorul de burgeri vegetali și alte produse alternative din carne, a declarat la începutul lunii februarie că va reduce prețurile cu 20% pentru magazinele alimentare din întreaga SUA. Compania a listat un preț de vânzare cu amănuntul de 5,49 USD pentru pateurile Impossible Burger.
Concurentul său major, Beyond Meat tranzacționat public, și-a crescut și prezența cu amănuntul, pentru a-și vinde produsele în peste 2.400 de magazine.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Andreea Raicu, sumă exorbitantă pentru a poza în Playboy! Cum arată vedeta acum în...
Cum arată Raluca Bădulescu după ce a slăbit 70 de kilograme. Dieta care o ajută...
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cristina, fosta soție a lui Bănel Nicoliță, dezvăluiri despre fuga fostului fotbalist în SUA. Ce...
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași și îl...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Octavian Jurma, scenariu pentru valul 4: Vom coborî sub 10.000 cazuri, la începutul lui noiembrie,...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Tranzacție uriașă între România și SUA. S-au cumpărat gazele din Marea Neagră
Covid-19 la Constanța: 27 de PERSOANE au DECEDAT! Toate erau NEVACCINATE
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte
NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii