Bill Gates, soluție pentru combaterea schimbărilor climatice: Cred că toate țările bogate ar trebui să consume carne de vită 100% sintetică

Redactor:
Florentina Dinu
Bill Gates, soluție pentru combaterea schimbărilor climatice: Cred că toate țările bogate ar trebui să consume carne de vită 100% sintetică

Bill Gates spune că țările bogate ar trebui să consume numai carne de vită care este 100% sintetică pentru a face față crizei climatice.

Potrivit The Independent, Bill Gates susține că cele mai bogate țări din lume ar trebui să renunțe la carnea de vită pentru alternative pe bază de plante pentru a combate schimbările climatice globale

Noua carte a fondatorului Microsoft, „How to Avoid a Climate Disaster”, a fost publicată săptămâna aceasta și oferă un ghid cu privire la modul de reducere a încălzirii globale cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră (GES), cu un accent deosebit pe soluțiile tehnologice.

„Abordarea emisiilor din agricultură, în special a animalelor, este una dintre cele mai dificile probleme climatice de rezolvat”

Într-un interviu acordat MIT Technology Review, filantropul a recunoscut că abordarea emisiilor din agricultură, în special a animalelor, este una dintre cele mai dificile probleme climatice de rezolvat și, pentru a face acest lucru, națiunile bogate ar trebui să privească mai atent ceea ce este pe farfurii.

„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor mânca carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a spus el, adăugând că „pretenția este că vor face ca gustul să fie și mai bun în timp”.

Există aproximativ 1,4 miliarde de vite pe planetă, constituind  două surse de emisii de gaze cu efect de seră (GES) după risipa de alimente.

Împreună cu alte animale care pășunează, bovinele reprezintă aproximativ 40% din bugetul anual de metan, potrivit Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură.

Gates a spus că, deși există inovații în furaje care vor duce la producerea în cantitate mai mică a metanului, nu vor genera o reducere suficient de semnificativă.

„Mă tem că alternativele proteice pe bază de plante vor fi necesare cel puțin pentru carnea de vită”

El a declarat publicației: „Mă tem că sinteticele [alternativele proteice cum ar fi burgerii pe bază de plante] vor fi necesare cel puțin pentru carnea de vită”.

Miliardarul, care conduce Fundația Bill și Melinda Gates împreună cu soția sa, este, de asemenea, președintele fondului de investiții Breakthrough Energy Ventures. El a investit personal într-un start-up numit Memphis Meats, care produce carne cultivată în laborator și a susținut Beyond Meat and Impossible Foods, despre care spune că „au o foaie de parcurs de calitate și o foaie de parcurs de cost, care le face total competitive”.

El a menționat că, deși a existat un drum lung de parcurs în ceea ce privește amploarea, deoarece „nu reprezintă 1% din carnea din lume”, el este mai optimist cu privire la revoluționarea sectorului agricol acum decât acum cinci ani.

Impossible Foods, producătorul de burgeri vegetali și alte produse alternative din carne, a declarat la începutul lunii februarie că va reduce prețurile cu 20% pentru magazinele alimentare din întreaga SUA. Compania a listat un preț de vânzare cu amănuntul de 5,49 USD pentru pateurile Impossible Burger.
Concurentul său major, Beyond Meat tranzacționat public, și-a crescut și prezența cu amănuntul, pentru a-și vinde produsele în peste 2.400 de magazine.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide