Bill Gates, soluție pentru combaterea schimbărilor climatice: Cred că toate țările bogate ar trebui să consume carne de vită 100% sintetică

Bill Gates, soluție pentru combaterea schimbărilor climatice: Cred că toate țările bogate ar trebui să consume carne de vită 100% sintetică
Publicat: 17/02/2021, 11:07
Actualizat: 17/02/2021, 11:10

Bill Gates spune că țările bogate ar trebui să consume numai carne de vită care este 100% sintetică pentru a face față crizei climatice.

Potrivit The Independent, Bill Gates susține că cele mai bogate țări din lume ar trebui să renunțe la carnea de vită pentru alternative pe bază de plante pentru a combate schimbările climatice globale

Noua carte a fondatorului Microsoft, „How to Avoid a Climate Disaster”, a fost publicată săptămâna aceasta și oferă un ghid cu privire la modul de reducere a încălzirii globale cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră (GES), cu un accent deosebit pe soluțiile tehnologice.

„Abordarea emisiilor din agricultură, în special a animalelor, este una dintre cele mai dificile probleme climatice de rezolvat”

Într-un interviu acordat MIT Technology Review, filantropul a recunoscut că abordarea emisiilor din agricultură, în special a animalelor, este una dintre cele mai dificile probleme climatice de rezolvat și, pentru a face acest lucru, națiunile bogate ar trebui să privească mai atent ceea ce este pe farfurii.

„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor mânca carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a spus el, adăugând că „pretenția este că vor face ca gustul să fie și mai bun în timp”.

Există aproximativ 1,4 miliarde de vite pe planetă, constituind  două surse de emisii de gaze cu efect de seră (GES) după risipa de alimente.

Împreună cu alte animale care pășunează, bovinele reprezintă aproximativ 40% din bugetul anual de metan, potrivit Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură.

Gates a spus că, deși există inovații în furaje care vor duce la producerea în cantitate mai mică a metanului, nu vor genera o reducere suficient de semnificativă.

„Mă tem că alternativele proteice pe bază de plante vor fi necesare cel puțin pentru carnea de vită”

El a declarat publicației: „Mă tem că sinteticele [alternativele proteice cum ar fi burgerii pe bază de plante] vor fi necesare cel puțin pentru carnea de vită”.

Miliardarul, care conduce Fundația Bill și Melinda Gates împreună cu soția sa, este, de asemenea, președintele fondului de investiții Breakthrough Energy Ventures. El a investit personal într-un start-up numit Memphis Meats, care produce carne cultivată în laborator și a susținut Beyond Meat and Impossible Foods, despre care spune că „au o foaie de parcurs de calitate și o foaie de parcurs de cost, care le face total competitive”.

El a menționat că, deși a existat un drum lung de parcurs în ceea ce privește amploarea, deoarece „nu reprezintă 1% din carnea din lume”, el este mai optimist cu privire la revoluționarea sectorului agricol acum decât acum cinci ani.

Impossible Foods, producătorul de burgeri vegetali și alte produse alternative din carne, a declarat la începutul lunii februarie că va reduce prețurile cu 20% pentru magazinele alimentare din întreaga SUA. Compania a listat un preț de vânzare cu amănuntul de 5,49 USD pentru pateurile Impossible Burger.
Concurentul său major, Beyond Meat tranzacționat public, și-a crescut și prezența cu amănuntul, pentru a-și vinde produsele în peste 2.400 de magazine.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia