Boris Johnson, atac la adresa lui Vladimir Putin: „Cum poţi face faţă unui crocodil atunci când acesta deja îţi mănâncă din piciorul stâng?”

Boris Johnson, atac la adresa lui Vladimir Putin: „Cum poţi face faţă unui crocodil atunci când acesta deja îţi mănâncă din piciorul stâng?”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 27/05/2022, 19:53

Premierul britanic Boris Johnson l-a comparat pe Vladimir Putin cu un „crocodil care îţi mănâncă din picior” și a afirmat că nu poate avea încredere în nimic din ce face președintele rus. De asemenea, prim-ministrul Marii Britanii a declarat că Ucraina are nevoie de un ajutor militar mai consistent, care să includă sisteme avansate de armament.

În cadrul unui interviu acordat pentru agenția de știri Bloomberg, Boris Johnson a afirmat: „Cum poţi face faţă unui crocodil atunci când acesta deja îţi mănâncă din piciorul stâng?”. Întrebat dacă există vreo posibilitatea de negociere cu Vladimir Putin, premierul britanic a răspuns că „nu poţi avea niciun pic de încredere în tipul ăsta”.

De asemenea, oficialul a precizat că singurul mod prin care s-ar putea pune capăt războiului este acela ca președintele rus să accepte faptul că a avut loc denazificarea Ucrainei și să poată, astfel, să se retragă cu demnitate și onoare din acest conflict.

De asemenea, premierul Boris Johnson este de părere că, în acest moment, Ucraina are nevoie de lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acţiune (MLRS), care ar permite militarilor ucraineni să facă faţă şi să lovească de la distanţă şi cu precizie sistemele de artilerie ale armatei ruse.

Prim-ministrul Marii Britanii a precizat și că trupele lui Vladimir Putin continuă să „înghită teren în regiunea Donbas” și că „fac progrese mici dar, mă tem, palpabile”, informează Bloomberg.

În ultimele săptămâni, oficialii ucraineni, printre care și președintele Volodimir Zelenski și ministrul de externe Dmitro Kuleba, au pledat pentru ca Statele Unite ale Americii și aliații săi să furnizeze sisteme cu lansare multiplă de rachete cu cu rază lungă (MLRS) de tip M270.