BREAKING NEWS | Beny Steinmetz, liber în Grecia. Autoritățile elene au respins cererea de extrădare formulată de România (SURSE)

BREAKING NEWS | Beny Steinmetz, liber în Grecia. Autoritățile elene au respins cererea de extrădare formulată de România (SURSE)
Publicat: 30/03/2022, 14:18
Actualizat: 30/03/2022, 14:19

Autoritățile din Grecia au respins cererea de extrădare formulată de România în cazul miliardarului Beny Steinmetz, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL. Acesta fusese reținut pe aeroportul din Atena, în luna decembrie 2021. 

După reținerea omului de afaceri – condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pentru tranzacții frauduloase cu terenuri, în celebrul dosar ”Ferma Băneasa”Ministerul Justiției a transmis, prin intermediul unui comunicat, că au fost demarate procedurile pentru extrădarea miliardarului, manifestându-și disponibilitatea de a colabora cu autoritățile elene.

”Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reținut în data de 24 noiembrie 2021, pentru 24 de ore, pe teritoriul Republicii Elene. Acesta a fost prezentat instanţei locale, care a dispus control judiciar cu interzicerea părăsirii teritoriului grec. Informată fiind de această împrejurare, Curtea de Apel Brașov a trimis autorităţilor elene mandatul european de arestare emis în baza mandatului de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție”, a transmis, la momentul respectiv, Ministerul Justiției.

Beny Steinmetz fusese reținut în baza unui mandat european de arestare

Interpolul emisese o alertă, la solicitarea României, pe numele miliardarului israelian Beny Steinmetz, pentru a putea fi pusă în aplicare pedeapsa de cinci ani de închisoare pe care trebuie să o execute, iar acesta a fost reținut în baza unui mandat european de arestare.

Scenariul este unul aproape identic cu cel în care s-a aflat Dragoș Săvulescu, omul de afaceri condamnat la închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia. Și acesta a fost reținut în Grecia, în luna august.

După ce a fost reținut pe aeroportul din Atena, miliardarul israelian Beny Steinmetz a fost eliberat sub control judiciar de autoritățile elena, plătind o cauțiune de 5.000 euro.

Potrivit en.globes.co.il, ordinul de arestare ar fi fost anulat în toate țările europene, iar miliardarul israelian Beny Steinmetz are voie să se deplaseze liber în Grecia, însă nu poate părăsi ţara până la clarificarea situaţiei.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
Prezentatoarea știrilor sportive și iubita ei cântăreață au ieșit pentru prima oară, oficial, în public,...
GALERIE FOTO O platformă auto cu mașini Tesla spulberată pe Valea Oltului de alta, care...
Adio, doamnă! A murit MAREA actriță
Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Ce reprezintă semnul de circulație cu bulina neagră? De ce nu ar trebui niciodată ignorat
VIDEO. Mai multe „sticle de vrăjitoare” au apărut pe o plajă, iar cercetătorii se tem...
Vacanță de iarnă prelungită pentru elevi. „Sperăm să nu se ajungă la o grevă” Motivul...
Christina Applegate, distrusă de cancer și scleroză multiplă. Kelly din „Familia Bundy” s-a retras din...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
N-a văzut că e filmată şi a băgat mâna în 🙊 O recunoşti? E celebră
Inteligența Artificială LETALĂ, tot mai APROAPE de realitate! Ce țară vrea să...
Veste imensă pentru Ion Iliescu! VICTORIE pentru fostul președinte al României
Cât câștigă Jean de la Craiova la o nuntă. Îl bate pe Adi Minune
Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat” care mergea 4 kilometri...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...