BURSE ÎN STRĂINĂTATE de cel puțin 1.000 de euro pentru studii universitare de masterat, doctorat, stagii postdoctorale și de cercetare. Proiectul, aprobat în ședința de Guvern

BURSE ÎN STRĂINĂTATE de cel puțin 1.000 de euro pentru studii universitare de masterat, doctorat, stagii postdoctorale și de cercetare. Proiectul, aprobat în ședința de Guvern
Ministrul Educației, Ligia Deca/ Foto: Facebook Ligia Deca
Publicat: 08/02/2023, 18:03
Actualizat: 08/02/2023, 18:03

Proiectul de hotărâre de Guvern, prin care se acordă burse în străinătate de cel puțin 1.000 de euro pentru studii universitare de masterat, doctorat, stagii postdoctorale și de cercetare, a fost aprobat miercuri în ședința de Guvern.

Proiectul va pune în aplicare articolul din Legea actuală a Educației Naționale, referitor la acordarea de astfel de burse. Prin același proiect, e abrogată o hotărâre veche de peste 25 de ani în legătură cu acordarea de burse în străinătate.

Bursele în străinătate pentru studii universitare de masterat, doctorat, stagii postdoctorale și de cercetare vor fi acordate pe baza unui concurs organizat la nivel național, potrivit proiectului de HG.

„Astăzi a fost aprobat, în ședință de Guvern, proiectul de hotărâre prin care se acordă burse de cel puțin 1000 de euro pentru studii universitare de masterat, doctorat, stagii postdoctorale și de cercetare.
Suplimentar, statul român va asigura inclusiv plata transportului din România până la locul de desfășurare a stagiului și retur.
În acord cu principiile proiectului „România Educată”, susținem intensificarea procesului de internaționalizare a sistemului de învățământ românesc, prin încurajarea participării membrilor comunității universitare la mobilități internaționale!
Avem convingerea că astfel de mobilități reprezintă pași importanți în formarea unor specialiști a căror pregătire să se sincronizeze cu tendințele actuale din domeniul cercetării!”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase