LIVE VIDEO | Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaţilor

LIVE VIDEO | Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaţilor
Marcel Ciolacu / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 23/11/2021, 09:01
Actualizat: 23/11/2021, 12:36

Camera Deputaţilor şi-a ales marţi preşedintele, după ce postul a rămas vacant în urma demisiei lui Ludovic Orban. Şedinţa în care deputații vor alege noul președinte și în care vor mai decide înlocuirea unor membrii ai Biroului Permanent a început la ora 11:00.

UPDATE ora 12:11. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a primit 217 de voturi pentru în 77 împotrivă, în timp ce contracandida sa, din partea USR, Cristina Prună, a primit 77 voturi pentru și 217 împotrivă.

Din totalul de 330 de deputați, au fost prezenți 300, voturile exprimate au fost 299, dintre care valabile, 294.

Astfel, având în vedere că președintele Camerei Deputaților se alege cu votul majorității majorității deputaților prezenți, Marcel Ciolacu a îndeplinit condițiile pentru a prelua funcția și a și preluat conducerea ședinței de plen.

UPDATE 11:00: Din Totalul de 330 de deputați, și-au integistrat prezenta 233, fiind înregistrat cvorumul necesar.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marți își va depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce liderul PNL, Florin Cîțu va candida pentru şefia Senatului.

„Îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor, pentru că se conturează o majoritate. Am înţeles că şi domnul Florin Cîţu își va depune candidatura pentru şefia Senatului. Procedura democratică oriunde în lume, când ţi-ai perdut majoritatea care te susţine, îţi dai demisia”, a afirmat Marcel Ciolacu”, a declarat Marcel Ciolacu, luni.

Liderul social-democraților a precizat că decizia de a nu ocupa funcția de vicepremier a fost luată în cadrul discuțiilor cu proprii colegi. „Este decizie politică pe care am luat-o împreună cu colegii mei. Am avut discuţii despre Guvern. După ce m-am sfătuit cu colegii mei, am luat această decizie”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult