Când vor fi reluate nunțile în România. Ludovic Orban: Depinde de măsura în care se respectă măsurile

Când vor fi reluate nunțile în România. Ludovic Orban: Depinde de măsura în care se respectă măsurile
Publicat: 22/03/2021, 18:27
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

Ludovic Orban a vorbit. luni, despre posibila participare a oamenilor la diferite evenimente, printre altele despre nunți, botezuri, aniversări sau alte mese festive.

Când vor fi reluate nunțile în România

Președintele PNL a spus că principala sursă de infectare, în trecut, a fost din evenimente. Despre permisiunea organizării evenimentelor de acest fel, Ludovic Orban a răspuns:

„Atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis, însă s-a demonstrat că principala sursă de infectare în acea perioadă au fost evenimentele. Totul depinde de măsura în care se respectă aceste măsuri simple”.

Șeful PNL a spus că susține ideea sancționării localurilor care încalcă regulile impuse în contextul pandemiei. Președintele PNL Ludovic Orban precizează că nu este adeptul impunerii de restricții

„Cu cât mai mulți români respectă măsurile cu atât sunt mai puține restricții. Am fost atenți permanent la apărarea sănătății oamenilor, cu respectarea economiei. Noi n-am avut decât un mic lockdown. După trecerea din starea de urgență în starea de alertă au fost câteva restricții în plus. Personal susțin această măsură de sancționare a unităților care încalcă legea”, a mai declarat Ludovic Orban.

Orban a precizat că România nu a avut lockdown aşa ca alte ţări.

”Noi nu am avut decât un mic lockdown în perioada stării de urgenţă şi nici atunci nu am închis toate activităţile economice”, a mai declarat Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, despre carantinarea Bucureștiului

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că în prezent nu se impune instituirea carantinei în București, iar o astfel de măsură trebuie să țină cont de mai mulți factori.

”Din punctul meu de vedere, astăzi nu. Dar nu îmi dau cu părerea. E o anumită dinamică, sunt niște date pe care nu le am la dispoziție integral.

Asta e o decizie care se face pe baza unei analize obiective și pe analizarea nu numai statică a indicatorilor, ci și a riscurilor posibile, a unor chestiuni care să nu țină strict de rata de infectare”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă se impune carantinarea Capitalei.

În prezent, municipiul Bucureşti se apropie de incidenţa de 6 la mie, prefectul Alin Stoica afirmând că a cerut o analiză a tuturor indicatorilor pentru ziua de marţi.