Carantină lângă București! O comună din județul Ilfov se închide pentru două săptămâni

Carantină lângă București! O comună din județul Ilfov se închide pentru două săptămâni
Polițiști, în timpul unei acțiuni de control, într-o localitate carantinată (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 16/01/2021, 00:59
Actualizat: 16/01/2021, 01:26

Comuna Dascălu din județul Ilfov intră în carantină pentru 14 zile, începând de sâmbătă, 16 ianuarie, până la data de 30 ianuarie, la ora 05.30. Măsura a fost luată, după ce rata de infectare, cu tot cu satele aparținătoare, a ajuns la 9.80 la mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a adoptat vineri, 15 ianuarie, în ședință extraordinară, hotărârea nr. 3 prin care s-a făcut propunerea de carantinare a comunei Dascălu, propunere înaintată către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a emis ordinul privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Dascălu, județul Ilfov.

Mai multe state europene introduc noi restricții ca urmare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2

În contextul în care numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 și de decese asociate COVID-19 a înregistrat noi maxime, mai multe state europene au anunțat noi restricții antiepidemice sau prelungirea celor actuale.

Spre exemplu, Germania a înregistrat 1.244 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, număr care depășește ultimul record, de 1.188, înregistrat vinerea trecută, informează Agerpres.

De asemenea, numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 25.164, mai mic, însă, față de recordul de pe 18 decembrie, când se înregistratu 33.777 de cazuri.

Totodată, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în această țară a ajuns la 768.093, la o populație de aproximativ 83 de milioane de locuitori.

Omenirea, îngrijorată de noile tulpini ale SARS-COV-2

Directorul Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, s-a declarat îngrijorat de identificarea noilor tulpini ale SARS-CoV-2 în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, dar a declarat că pandemia poate fi controlată până la finalul acestui an dacă un număr suficient de mare de cetățeni se vaccinează.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase