Casa Albă anunță noi sancțiuni împotriva Moscovei. Sunt vizate televiziunile ruse și serviciile de afaceri

Casa Albă anunță noi sancțiuni împotriva Moscovei. Sunt vizate televiziunile ruse și serviciile de afaceri
Joe Biden/Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/05/2022, 21:42

Statele Unite vor sancționa – între alte noi măsuri adoptate – trei mai canale de televiziune rusești și vor bloca accesul tuturor companiilor ruse la serviciile de consultanță și contabilitate oferite de companiile americane.

Plasând posturile de televiziune Perviy Kanal, Russia-1 și NTV pe lista neagră, administrația de la Washington interzice oricărei companii americane să le finanțeze prin publicitate sau să le vândă echipamente, conform unui comunicat difuzat duminică de Casa Albă.

„Nicio firmă americană nu trebuie să participe la finanțarea propagandei ruse”, a afirmat un înalt oficial de la Casa Albă, sub rezerva anonimatului.

De asemenea, Statele Unite vor interzice cetățenilor și entităților juridice din SUA să furnizeze servicii de contabilitate, trust fund, înființare de corporații și consultanță în management oricărei persoane din Federația Rusă.

„Aceste servicii sunt esențiale pentru ca companiile și elitele ruse, generând astfel venituri pentru mașina de război a lui Putin și pentru a încerca să ascundă acea bogăție și să evite sancțiunile. Această acțiune se bazează pe interdicțiile anterioare de restricționare a exportului de mărfuri legate de sectoarele aerospațiale, maritime, electronice, tehnologie și apărare și materiale conexe ale economiei ruse”, se mai arată în comunicatul administrației prezidențiale a SUA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase