„Casanova de Dâmbovița” face „victime” și în timpul procesului! Ce a povestit psihiatrul care l-a externat de la Spitalul Obregia

„Casanova de Dâmbovița” face „victime” și în timpul procesului! Ce a povestit psihiatrul care l-a externat de la Spitalul Obregia
Irinel Caius Iliescu captura video Stirile Pro Tv
Publicat: 06/09/2021, 17:22
Actualizat: 06/09/2021, 17:44

Martorii din procesul de tentativă de omor în care este judecat Irinel Caius Iliescu – un pretins avocat, care seducea femei, apoi le aducea în pragul sinuciderii – au prezentat noi detalii despre felul în care se purta și acționa cel supranumit de presă „Casanova de Dâmbovița”. Tribunalul București a luat în discuție, luni, al 29-lea termen al dosarului în care Irinel Caius Iliescu este judecat după ce în 2017 și-a adus partenera de viață în pragul disperării. El a bătut-o și șantajat-o până în punctul în care aceasta s-a aruncat de la etajul unui hotel. Femeia, care este avocată, a supraviețuit și a relatat apoi întregul calvar.

Irinel Caius Iliescu nu este avocat, ci se recomanda astfel, nefiind membru în niciun barou. El este, în acte, consilier juridic, însă de-a lungul timpului și-a arogat mai multe titluri sau calități, de la politician până la om de afaceri și navigator.

Fostă șefă a CNA, ultima „victimă” a lui Caius Iliescu

Irinel Caius Iliescu și „poveștile” pe are le livrează nu s-au oprit nici în prezent. Luni, așa-zisul avocat a chemat-o la proces pe fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu. Inculpatul invoca faptul că aceasta i-ar fi făcut o plângere penală la DNA și a convins instanța, prin apărător, să o cheme ca martor în proces.

Numai că fosta șefă a CNA a declarat, odată ajunsă în fața instanței, că nu îl cunoaște pe Irinel Caius Iliescu și nici pe cei citați în acest dosar.

„Nu cunosc pe nimeni, nu cunosc speța, nu știu de ce sunt aici. Nu am auzit în viața mea aceste nume. Nu am formulat în viața mea plângere la DNA împotriva cuiva, mă gândesc că e o eroare, numele meu fiind unul destul de comun. Da, între anii 2012 și 2018 am fost membru în CNA și, prin votul colegilor, președinte”, a declarat Laura Georgescu.

Judecătorul i-a explicat fostei șefe a CNA că motivul pentru are a fost citată rezidă în faptul că inculpatul Irinel Caius Iliescu a susținut că ea, din poziția de președinte a Consiliului, l-ar fi dat pe mâna DNA, inducând în eroare autoritățile.

„În opinia mea, nu am nicio legătură cu acestă speță”, a adăugat Laura Georgescu.

Caius Iliescu, internat sub cheie la Spitalul Obregia! Din ce motiv a fost externat

Un alt martor a relatat că așa-zisul avocat a fost internat pentru o noapte la Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia București”.

Dr. Mihaela Grimberg, medic specialist in Psihoterapie la „Obregia”, și-a amintit doar că Irinel Caius Iliescu i-a fost pacient pentru câteva ore. L-a externat pentru că „nu era violent”.

„Îmi aduc aminte de numele domnului Iliescu. Inculpatul a fost pacientul meu la spitalul Obregia. El a fost internat prin camera de gardă. Noaptea a ajuns. Dimineața a ajuns la secția mea, Secția 10, și mi-a fost repartizat mie. Inițial a fost o internare non-voluntară. După ce am discutat cu el am hotărât ca internarea să fie voluntară. L-am avut în supraveghere în orele următoare. Constatând că are un comportament adecvat, am considerat că poate fi externat. Nu mai știu dacă era sau nu cu o doamnă… soție, prietenă. Mai multe informații, numai dacă cer foaia de observație și fisa de externare. A fost externat până la prânz. A avut un comportament care nu era violent, deși poate ușor revendicativ și interpretativ față de noi, în sensul că deja a fost ținut sub cheie, că de ce nu este lăsat să plece. Văzând că nu este violent și nici nu are tulburări psihice severe am considerat că poate fi externat”, a declarat dr. Mihaela Grimberg.

Procesul va continua în data de 4 octombrie, când instanța va continua audierea martorilor.

Victima: „Trebuie să ai un martor ca să demonstrezi violenţa domestică”

În 2017, fosta parteneră a lui Caius Iliescu, de profesie avocată, a relatat cum a ajuns să încerce să își pună capăt zilelor.

„Am fost supusă unor violenţe în stil barbar. (…) Ceea ce altora li s-a întâmplat în câţiva ani, mie mi s-a întâmplat în câteva luni. Era imposibil să iau legătura cu cei dragi mie, aceşti maniaci au metodele lor şi sunt foarte precauţi. Vecinii, chiar dacă ne auzeau, nu aveau cum să intervină. Iar o mare problemă – şi sper ca acest lucru să se schimbe în România – e faptul că trebuie să ai un martor ca să demonstrezi violenţa domestică”, a mărturisit femeia, avocat de profesie.

A aflat la un moment dat că şi fosta soţie a bărbatului a ajuns în pragul sinuciderii, luând un pumn de pastile. „Fosta lui soţie e născută în aceeaşi zi cu mine, a fost crunt când am aflat. Îmi amintesc că eram plină de vânătăi în apartament după ce mă bătuse, în momentul în care m-am aruncat (…) Mi-aş dori să fiu un pion în lupta împotriva violenţei domestice, să putem preveni astfel de cazuri. Eu am trecut printr-o poveste de groază, dar am convingerea că justiţia va face dreptate, iar acest nemernic va ajunge acolo unde îi este locul”, relatat victima lui Irinel Caius Iliescu, citat de Adevărul.

Potrivit anchetatorilor, Irinel Iliescu obişnuia să îşi bată iubita, avocat, şi îi restrânsese viaţa personală în aşa fel încât aceasta rămăsese fără prieteni.

Bărbatul i-ar fi interzis să-şi mai practice profesia şi a constrâns-o pe femeie să îi cedeze jumătate dintr-un imobil pe care îl deţinea în Bucureşti şi să îşi amaneteze autoturismul, inculpatul obţinând, în acest fel, foloase în valoare de 23.000 de euro.

În acest context, femeia a cedat psihic şi s-a aruncat de la etajul 15 al Complexului Rin Grand Residence la data de 17 noiembrie 2016, în jurul orei 8.00, aceasta căzând iniţial pe o copertină.

„Constrângerea exercitată de Iliescu Irinel-Caius asupra victimei a constat într-o stare de teroare continuă provocată de către acesta prin acţiunile şi manifestările din perioada martie-noiembrie 2016, constrângere care a fost de asemenea natură încât nu a lăsat victimei nicio posibilitate concretă de a acţiona altfel, ori de a se împotrivi, neputând astfel să decidă liber din cauza violenţelor şi presiunilor la care era supusă”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, poliţiştii au descoperit şi faptul că, în trecut, bărbatul ar fi procedat la fel şi cu alte patru femei, potrivit unor surse judiciare.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun