Casetă cu bani, furată din sediul unei firme de pază, aruncată în râul Jiu. Jaful a fost plănuit chiar de unul dintre angajați

Casetă cu bani, furată din sediul unei firme de pază, aruncată în râul Jiu. Jaful a fost plănuit chiar de unul dintre angajați
Casetă cu bani, furată din sediul unei firme de pază, aruncată în râul Jiu. Jaful a fost plănuit chiar de unul dintre angajați
Publicat: 26/02/2021, 09:47

Polițiștii au reținuți doi bărbați, care au furat o casetă cu bani aflată în sediul unei firme de pază. Cel care a plănuit jaful este angajat la societatea pe care a prădat-o. Suma de bani s-ar afla pe fundul râului Jiu, dar nu a fost găsită până în prezent.

Furtul a avut loc pe 1 februarie. În vârstă de 59 de ani, agentul de pază a plănuit jaful alături de un prieten, fără loc de muncă. De altfel, cel din urmă a fost cel care a pătruns în clădire. S-a urcat pe o magazie, după care, cățărându-se pe o țeavă, a reușit să intre în biroul unde se afla caseta cu bani.

În vârstă de 35 de ani, complicele agentului de pază a smuls caseta din perete, după care a intrat într-o altă încăpere, de unde a mai sustras o sumă de bani. Prejudiciul total se ridică la 50.000 de euro. Cel care a comis furtul purta o glugă, șapcă și avea mască de protecție, potrivit adevarul.ro. Ulterior, bărbatul a revenit în parcarea unde îl aștepta agentul de pază.

Cercetările în acest caz au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj. S-a stabilit că ar mai fi fost sustrasă şi o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată. În urma verificărilor efectuate, prejudiciul creat persoanei vătămate a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj într-un comunicat de presă.

Cei doi bărbați, duși la audieri

Poliţiştii doljeni au efectuat percheziţii domiciliare, una în Craiova şi alta în Podari (unde locuia autorul jafului, nr.r). Au fost ridicate mai multe bunuri ce pot reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal. De asemenea, în urma percheziţiilor, cei doi bărbaţi de 35 şi 59 de ani au fost conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj. Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 35 de ani ar fi pătruns prin escaladare în imobilul firmei de pază. În continuare, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona respectivă cu un autoturism”, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Caseta cu bani furată a fost căutată de scafandri în râul Jiu, dar nu a fost găsită

La audieri, cei doi bărbați au recunoscut că sunt autorii furtului și au spus că ar fi aruncat caseta cu bani în râul Jiu. Scafandrii s-au pus imediat pe treabă, dar caseta nu a fost găsită până în prezent. Pe numele infractorilor au fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile.

Poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul ISU Dolj. Caseta sustrasă a fost căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în râul Jiu. Caseta nu a fost găsită”, au mai precizat reprezentanţii Ipj Dolj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Reacția lui Putin după ce Biden l-a numit „ticălos nebun”
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman a murit...
Ultimele imagini cu Mioara Roman în viață: De ce boală suferea aceasta
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
BOALA CUMPLITĂ de care suferea MIOARA ROMAN! A primit un diagnostic greșit
Alcoolemia care iese după ce bei o bere. Un polițist a făcut experimentul
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
„La orice cădere să avem o mână întinsă sus, asta înseamnă nădejdea ca Dumnezeu să...