Cât a cheltuit Consiliul Județean Vrancea pentru maşina folosită de Marian Oprişan, în opt ani. „Consumul de combustibil este uriaș”

Cât a cheltuit Consiliul Județean Vrancea pentru maşina folosită de Marian Oprişan, în opt ani. „Consumul de combustibil este uriaș”
Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea (FOTO: Mediafax Foto / Alexandru Dobre)
Publicat: 21/01/2021, 19:39
Actualizat: 21/01/2021, 20:01

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a cheltuit, în opt ani, suma de 100.000 de euro pentru maşina folosită de Marian Oprişan, a declarat, joi, actualul președintele al CJ Vrancea, Cătălin Toma. Banii ai fost folosiți pentru combustibil şi întreţinere.

„CJ Vrancea are şase maşini, printre care şi maşina care a apărut prin toate pozele posibile şi imposibile, Toyota Land Cruiser V8. Maşina a fost achiziţionată pe 17 decembrie 2012 şi a făcut opt ani. În opt ani a făcut 284.000 de km, iar consumul de combustibil este uriaş, din punctul meu de vedere, vreo 74.000 de litri. Asta înseamnă, dacă adăugăm şi cheltuielile de întreţinere – vă dau un singur exemplu, în noiembrie, când maşina a avut o problemă, o singură piesă la ea a costat 12.700 lei – că în cei opt ani am cheltuit 100.000 de euro pe o maşină”, a declarat Cătălin Toma, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că maşina va fi trasă pe dreapta, deoarece la acest moment nu poate fi vândută sau dată cu titlu gratuit, pentru că nu a trecut de perioada de amortizare.

Maşina, achiziţionată în 2012, ar fi costat aproximativ 80.000 de euro şi ar fi fost folosită exclusiv de către Marian Oprişan, pe atunci președinte al CJ Vrancea, în prezent fiind vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea.

Cătălin Toma a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul activităţii la nivelul CJ Vrancea la trei luni de la preluarea mandatului de preşedinte al administraţiei judeţene, precizează sursa citată.

Marian Oprișan, unul dintre cei mai vechi „baroni” ai PSD, a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Social-democratul Marian Oprișan a trebuit să părăsească fotoliul de președinte al Consiliului Județean Vrancea, după 20 de ani în care a deținut această funcție. Considerat unul dintre cei mai vechi „baroni” ai PSD, Marian Oprișan a pierdut alegerile în fața candidatului comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma.

La alegerile locale de anul trecut, electoratul l-a putut vota direct pe președintele de CJ.

Cătălin Dumitru Toma, a câștigat președinția Consiliului Județean Vrancea, cu 44,4% din voturi (64.253 la număr), în timp ce Marian Oprișan (PSD) a obținut doar 40,5% din voturi (58.566 la număr).

Cătălin Dumitru Toma, despre victoria în fața lui Marian Oprișan: Înțelegem disperarea baronului. Mai avea puțin și făcea nunta de argint, dar din fericire vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui

Liberalul Cătălin Dumitru Toma l-a învins pe Marian Oprișan în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, potrivit numărotorii paralele a voturilor. Noul șef de CJ a declarat că „din fericire vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui”, pe cel care a deținut această funcție timp de 20 de ani, fiind considerat cel mai vechi baron al PSD.

După numărarea voturilor din 356 de secții din 359 din județul Vrancea, reprezentând 99,16 % din secții, Cătălin Dumitru Toma (PNL-USR-PLUS) cu 64.253 voturi (44,4 %) l-a învins pe Marian Oprișan (PSD), care are 58.566 voturi (40,5 %), și a obținut președinția Consiliului Județean. Restul candidaților au 21.800 voturi (15,1 %).

Cătălin Dumitru Toma a explicat că atât PSD cât și PNL au cerut renumărarea voturilor nule, dar asta nu va produce nicio schimbare a situației actuale, această acțiune fiind realizată, potrivit liberalului, din disperarea baronului PSD.

Am cerut reverificarea buletinelor nule, dar dacă ne uităm la statistica de acum 4 ani, este același număr de buletine nule, la nivelul județului Vrancea. Cu toate acestea și noi am cerut reverificarea acestor buletine nule. În primă fază, noi avem șapte, ei trei, deci proporția se păstrează ca rezultat pe care deja îl cunoaștem, alianța PNL USR-PLUS învingătoare”, a declarat liberalul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Samsung Galaxy A55 și A35 au fost lansate în România. Primele noastre impresii
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice