Marian Oprișan, recent ales vicepreședinte al CJ Vrancea, „nu va primi nicio atribuţie”/ Șeful Consiliului Județean, liberalul Cătălin Toma: „Întâi să vedem dacă e în stare de ceva”

Marian Oprișan, recent ales vicepreședinte al CJ Vrancea, „nu va primi nicio atribuţie”/ Șeful Consiliului Județean, liberalul Cătălin Toma: „Întâi să vedem dacă e în stare de ceva”
Publicat: 30/10/2020, 22:48

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Marian Oprişan, ales vicepreşedinte al CJ cu 17 voturi din 32, „nu va primi nicio atribuţie în momentul acesta” din partea sa. Referitor la alegerea lui Marian Oprişan în funcţia de vicepreşedinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma a susţinut că acesta a fost ales cu sprijinului celor doi consilieri ai ALDE Vrancea, care „au luat-o pe un drum greşit”.

„Cei doi vicepreşedinţi primesc delegări de atribuţii de la preşedinte. Vă spun de pe acum că domnul Oprişan n-o să primească nicio atribuţie în momentul acesta. Întâi să vedem dacă e în stare de ceva şi după aceea mai discutăm dacă îl şi punem la treabă şi în ce sens îl punem. În rest, vrâncenii sunt cei care decid, a declarat Cătălin Toma la o conferință de presă susținută vineri.

Cătălin Toma a explicat că vicepreşedinţii nu au o fişă a postului, fiind aleşi prin vot al consilierilor judeţeni şi având statutul de persoană eligibilă, nu au o fişă a postului

„Au atribuţii pe care preşedintele, adică eu, va trebui să le dau, în scris, în funcţie de pregătirea fiecăruia, de specialitatea fiecărui”, a declarat Cătălin Toma, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că, în ciuda faptului că Marian Oprişan ar putea să nu primească atribuţii, acesta va fi plătit conform funcţiei în care a fost ales.

„Vicepreşedintele nu are salariu, are indemnizaţie. (…) El îşi ia indemnizaţia oricum, conform legii. Dacă nu i-o dai, te dă în judecată. Asta înseamnă votul, asta înseamnă democraţia. Acestea sunt nişte carenţe din punct de vedere al raportului moralităţii faţă de cetăţean”, a precizat Toma.

Liberalul a precizat că cele două voturi decisive pentru alegerea lui Marian Oprișan în postul de vicepreședinte al CJ nu au fost la PNL-USR-PLUS, ci au fost la ALDE

Referitor la alegerea lui Marian Oprişan în funcţia de vicepreşedinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma a susţinut că acesta a fost ales cu sprijinului celor doi consilieri ai ALDE Vrancea, care „au luat-o pe un drum greşit”.

„Am avut discuţii cu reprezentanţii ALDE Vrancea, în special cu domnul Cel-Mare, care a avut tendinţa să ne spună că va susţine o majoritate în ceea ce priveşte alegerea vicepreşedinţilor. Ce s-a întâmplat, ce farmece i-au făcut, ce lucruri s-or fi petrecut în mintea şi sufletul celor de la ALDE, chiar nu mă mai interesează”, a spus Toma.

În cadrul şedinţei ordinare a CJ Vrancea de joi, Marian Oprişan a fost ales vicepreşedinte al CJ Vrancea, cu 17 voturi din cele 32 posibile, în timp ce contracandidatul său, Mihăiţă Lepădatu, propus de PNL şi USR, a fost votat de 15 consilieri judeţeni. Celălalt vicepreşedinte al CJ Vrancea va fi Ionel Cel-Mare (ALDE), care a fost ales cu 31 de voturi din 32 posibile.

„Asta este politica, asta este democraţia. Din acest moment, este clar că avem o situaţie nu tocmai plăcută. Există în acest moment o construcţie politică nu tocmai prietenoasă. Dar asta nu înseamnă că nu o putem face favorabilă pentru tot ceea ce înseamnă proiectele viitoare. (…) Echipa PNL-USR-PLUS şi-a făcut treaba. Trădarea celor de la ALDE a fost pe faţă şi din acest punct de vedere nu pot să spun decât că ALDE a luat-o pe un drum greşit. Era deja pe un drum greşit. Noi le oferisem posibilitatea să vină alături de o echipă care îşi doreşte dezvoltarea acestui judeţ”, a subliniat Toma.

USR a acuzat PNL de un posibil blat în cazul alegerii lui Oprișan

USR Vrancea a scris pe pagina sa de Facebook că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL.

”Votul a fost secret, dar vechea tradiție USL-istă precum și trecutul PSD-ist și apropiat de Marian Oprișan al lui Catalin Toma ne ridică mari semne de îndoială cu privire la modul cum au votat consilierii PNL. Este desigur posibil ca cele două voturi ale lui Oprișan să vină și de la consilierii ALDE, care a avut o alianță de durată cu PSD”, a scris USR Vrancea.

Astfel USR Vrancea cere public conducerii PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului și să ia măsuri urgente dacă vreun consilier liberal l-a votat astăzi pe Marian Oprișan în funcția de vicepreședinte.

”Mai ales în contextul în care reprezentanții PNL au primit astăzi mai multe funcții în instituții cheie din subordinea CJ, în timp ce reprezentanții USR PLUS nu au fost votați”, mai arată mesajul USR Vrancea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun