Cât de agresive sunt speciile de rechini din proximitatea plajelor din Grecia. Cât de periculos este pentru turiști

Cât de agresive sunt speciile de rechini din proximitatea plajelor din Grecia. Cât de periculos este pentru turiști
Grecia / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 06/07/2022, 18:53

Tragediile produse recent de atacul rechinilor din Marea Roșie, în apropierea stațiunii Hurghada, Egipt, a pus sub semnul întrebării siguranța turiștilor în destinațiile preferate de vacanță ale românilor.  Există pericole marine pe plajele elene, însă specialiștii susțin că atacurile rechinilor sunt extrem de rare.

Există rechini în Grecia, însă cele mai multe specii sunt inofensive. În general, atacurile rechinilor în Marea Mediterană sunt, de asemenea, rareori raportate. Specialiștii enumeră un total de nouă atacuri ale rechinilor în Grecia în ultimii 160 de ani.

Nu este clar ce specii de rechini au fost responsabile; dar un pescar grec a jurat că ar fi văzut un mare rechin alb în Marea Egee cu câteva decenii în urmă. Cel mai probabil acesta a zărit o mică balenă, de asemenea rare, dar prezente în Grecia.

În timp ce există unele atacuri ale rechinilor mediteraneeni raportate în fiecare an, ele par a se strânge în jurul țărmurilor Franței, nu în Grecia, potrivit traagspu.com.

Pericole care ar putea să afecteze concediul în Grecia

  • Meduze- În Grecia, au fost observate meduze mov în zonele care țin de mările Egee și Ionică. Primele simptome după o înțepătură de meduză e că locul se înroșește, se umflă și pielea te arde. Înțepăturile de meduză sunt des întâlnite în rândul celor care înoată în mare sau ocean.
  • Arici de mare – Spinii aricilor de mare sunt foarte duri, motiv pentru care sunt și dificili de îndepărtat, dacă intră în piele. Cu toate acestea, extracția promptă poate ajuta la prevenirea altor vătămări, iar leziunea produsă trebuie evaluată rapid, întrucât se poate suprainfecta. Reacțiile alergice la înțepătura de arici de mare sunt cele care pot pune viața în pericol, motiv pentru care este obligatorie vizita la medic.