Prima pagină » Actualitate » Cât timp poate fi ținut drobul de miel în frigider, de fapt. Puțini români știu acest lucru

Cât timp poate fi ținut drobul de miel în frigider, de fapt. Puțini români știu acest lucru

Cât timp poate fi ținut drobul de miel în frigider, de fapt. Puțini români știu acest lucru

Cu siguranță, drobul de miel a fost vedeta la masa de Paște, alături de cozonac și stufat. Însă puțini știu cât timp se ține drobul la frigider, de fapt.

Masa de Paște a românilor este, de regulă, îmbelșugată. Cozonaci, pască, ouă roșii și preparate tradiționale din miel au fost printre cele mai degustate feluri de mâncare. Deoarece, de regulă, mai rămân alimente de la masa de Paște, mulți se întreabă cum se depozitează corect și mai ales, cât durează la frigider. Spre exemplu, ouăle roșii trebuie consumate cât mai repede sau depozitate în frigider pe raftul de mijloc, nicidecum pe raftul de pe ușă sau în alte locuri. Ouăle nu se pun la congelator deoarece își pot schimba textura.

În cazul drobului de miel, ei bine, acesta poate fi ținut la frigider, dar nu mai mult de 3-4 zile. La congelator, el poate rezista mai mult timp, dar se recomandă ca congelatorul să aibă o temperature de -15 grade Celsius.

Cât de sănătos este, de fapt, drobul de miel

Mihaela Bilic a vorbit despre drobul de miel. Aceasta spune că organele de miel aduc numeroase beneficii, iar consumul lor nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea, nutriționistul a vorbit și despre dezavantajele consumului regulat de carne, mai ales în cazul drobului.

Iar dezavantajele consumului de drob de miel sunt: colesterolul din ficat și creier, acidul uric în cantitate mare din rinichi, dar și eventualele urme de toxine și antibiotice.

„În drob sunt organe cu valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne cu valoare nutrițională a doua, iar în unele țări, ele nici măcar nu se consumă. Însă, mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie. Sunt accesibile la preț, au un conținut crescut în proteine și puține grăsimi, sub 5%. Sunt bogate în vitamina A și D, tot grupul de vitamina B, mult fier, zinc și zeleniu. Dezavantajele? Avem mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice”, a spus Mihaela Bilic despre drobul de miel.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și