Cătălin Apostolescu, medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, este noul manager interimar al spitalului

Cătălin Apostolescu, medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, este noul manager interimar al spitalului
Medicul Cătălin Apostolescu, directorul medical de la „Matei Balș”. Sursă foto: Gândul
Publicat: 22/02/2021, 20:25
Actualizat: 22/02/2021, 20:33

Medicul Cătălin Apostolescu a fost numit manager interimar al Institutului ”Matei Balș” de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Medicul Apostolescu a fost până în prezent purtător de cuvânt al spitalului, iar în noaptea incendiului era de serviciu în pavilionul V în care a izbucnit incendiul.

Ce îi reproșează ministrul Voiculescu fostului manager

Decizia demiterii managerului interimar al Institului „Matei Balș” Maria Nițescu a fost motivată de „multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021”.

Maria Nițescu, medic primar specialist în igienă alimentară, a fost numită în funcția de manager interimar al Institului ”Matei Balș” în decembrie 2020, imediat după demisia profesorului Adrian Streinu Cercel.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Nereguli la Institului ”Matei Balș”

Totodată, Ministerul Sănătății spune că a cerut informații cu privire la decesul unui pacient care, potrivit presei, se afla în Pavionul V al spitalului. Inițial, institului a precizat că respectiva persoană nu se afla în respectivul pavilion, ulterior reprezentații Matei Balș au revenit către minister spunând că pacientul era în Pavilionul V în noaptea incendiului.

„Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mai arată în comunicatul transmis presei, Ministerul Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce boală rară suferea Cat Janice, artista care a devenit virală pe TikTok după...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Rusia a luat decizia. Se suspendă totul de vineri, 1 Martie
Vinicio Bulla, lider mondial în producția de țevi: Nu vreau să mor cu bani în...
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima