Cătălin Apostolescu, medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, este noul manager interimar al spitalului

Cătălin Apostolescu, medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la „Matei Balș”, este noul manager interimar al spitalului
Medicul Cătălin Apostolescu, directorul medical de la „Matei Balș”. Sursă foto: Gândul
Publicat: 22/02/2021, 20:25
Actualizat: 22/02/2021, 20:33

Medicul Cătălin Apostolescu a fost numit manager interimar al Institutului ”Matei Balș” de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Medicul Apostolescu a fost până în prezent purtător de cuvânt al spitalului, iar în noaptea incendiului era de serviciu în pavilionul V în care a izbucnit incendiul.

Ce îi reproșează ministrul Voiculescu fostului manager

Decizia demiterii managerului interimar al Institului „Matei Balș” Maria Nițescu a fost motivată de „multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021”.

Maria Nițescu, medic primar specialist în igienă alimentară, a fost numită în funcția de manager interimar al Institului ”Matei Balș” în decembrie 2020, imediat după demisia profesorului Adrian Streinu Cercel.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Nereguli la Institului ”Matei Balș”

Totodată, Ministerul Sănătății spune că a cerut informații cu privire la decesul unui pacient care, potrivit presei, se afla în Pavionul V al spitalului. Inițial, institului a precizat că respectiva persoană nu se afla în respectivul pavilion, ulterior reprezentații Matei Balș au revenit către minister spunând că pacientul era în Pavilionul V în noaptea incendiului.

„Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mai arată în comunicatul transmis presei, Ministerul Sănătății.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Celebru milionar, salvat de la moarte, în mod miraculos, de Gigi Becali! `A venit Luțu...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
O nuntă din Botoșani a avut loc fără mire, după ce s-a infectat cu COVID
Cand se TERMINA pandemia? OMS a facut anuntul
Chinezii au LANSAT ceva revoluționar care îi ÎNGROZEȘTE pe americani. „Nu avem nici cea mai...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Rețete inedite de varză murată. Cum procedează alte țări din Europa: ar trebui să le...
La Constanța este deja Halloween, dar... FĂRĂ petreceri!
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit. Cum a fost găsit...
Șoc total pentru cei cu mașini DIESEL! Vestea venită acum este absolut incredibilă. E record...
Iarna 2021-2022 va fi apocaliptică! Meteorologii se uită în arhive, să vadă dacă a mai...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021