VIDEO | Cătălin Oprișan, dezvăluiri despre judoka Alina Dumitru la podcastul lui Mihai Morar, „Funny & Simplu”. Ce a fost mai important pentru ea decât aurul olimpic cucerit la Beijing

Publicat: 02/08/2022, 21:42
Actualizat: 03/08/2022, 21:11

Mihai Morar l-a avut invitat, încă o dată, pe Cătălin Oprișan în cadrul podcastului său intitulat „Funny & Simplu”. De altfel, printre altele, el a dezvăluit discuția uluitoare avută cu Alina Dumitru, în 2008, proaspăt medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing (China).

„Știi că e ceva mai important decât medalia olimpică? (…) O fetiță care te așteaptă în aeroport și pe care scrie «Alina Dumitru». Și m-am întors la 5 dimineața. Fetița aia e mai importantă”, a fost mesajul emoționant al Alinei, în 2008, după ce a obținut aurul olimpic în China.

Cătălin Oprișan

Cătălin este responsabil cu poantele și glumele bune în cadrul emisiunii „Neatza cu Razvan și Dani”, matinalul Antenei 1, dar este și moderatorul unei emisiuni online de sport.

Vezi aici podcastul integral:

Alina Alexandra Dumitru a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, la categoria 48 kg, este multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la campionatele mondiale.

Se împlinesc, în curând, 14 ani de atunci, pentru că în data de 9 august 2008, Alina devenea prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, învingând-o în semifinală pe dubla campioană olimpică en-titre Ryoko Tani (Japonia) și, în finală, pe Yanet Bermoy (Cuba) prin waza-ari și ippon, în doar 80 de secunde.

Performanța sa a fost una este memorabilă și pentru că era prima oară când Dumitru reușea să o învingă pe marea sa rivală Ryoko Tani, de altfel neînvinsă într-o competiție oficială din 1996,și o ocazie ideală pentru a-și lua revanșa împotriva celei care o învinsese în 2005, la Campionatul Mondial – Yanet Bermoy.

Apoi, în aprilie 2011, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de judo de la Istanbul. Șapte ani mai târziu, ea a fost înaintată la gradul de locotenent-colonel prin ordin al ministrului Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult